Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  måndag, april 27, 2009

  Ett trixande regeringskansli

  I helgen avslöjade TV4 hur regeringskansliet trixar med löner till före detta statsråd och höga chefer som får nya jobb. På så sätt undviker departement och myndigheter att betala arbetsgivaravgifter. Detta system har också öppnat för stora, väl dolda löneförhöjningar till utvalda personer.

  Genom att inte minska på de avgångsförmånsutbetalningar som före detta statsråd och vissa höga chefer får, när de får ett nytt jobb, så subventionerar dessa utbetalningar i praktiken lönekostnaderna för nya arbetsgivare.

  TV4 kunde också visa att detta sker med finansdepartementets goda minne. Både statssekreterare Dan Eriksson och enhetschef Thomas Pålsson uppger sig vara nöjda med hur man tillämpar systemet.

  Det kan dock knappast ha varit tanken med avgångsförmånerna. Rimligen är det dessa som borde minska när personer som åtnjuter sådana förmåner får nya jobb. Thomas Bull, professor i konstitutionell rätt, säger till TV4 att det så vitt han kan se strider regeringskansliets agerande mot liggande förordning.

  Och som riksdagsledamot Raimo Pärssinen (s) konstaterar så borde förstås just finansdepartementet, som ansvarar för skatter och avgifter, föregå med gott exempel.

  Vad säger Anders Borg och Mats Odell?

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Ett trixande regeringskansli"

   

  kommentera