Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, april 22, 2009

  Europaparlamentet visar musklerna

  Trots den felaktiga uppgift som cirkulerat blev det i går omröstning i Europaparlamentets industriutskott (ITRE) på tisdagskvällen. Det blev ett starkt nej till möjligheten att stänga av internetanvändare utan domstolsbeslut. Därmed kan Telekompaketet nu komma att skjutas på framtiden.

  De tre svenska ledamöterna i utskottet – Göran Färm, Gunnar Hökmark och Lena Ek – skriver alla på sina bloggar om vad de betraktar som en principiellt viktig seger.

  Även Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Aftonbladet och Expressen uppmärksammar beslutet, även om SvD felaktigt skriver att ITRE-utskottet röstade nej till hela Telekompaketet. I själva verket röstade man alltså för ett betydelsefullt tillägg.

  Uppmärksamheten kring denna uppenbarligen komplicerade fråga visar på ett par saker: att människor uppenbarligen är mer engagerade i EU-frågor än vad många undersökningar tytt på, samt att Europaparlamentet är en institution med mer kraftiga politiska muskler än vad många nog tror.

  Det slutgiltiga beslutet tas den 5 maj i Europaparlamentet och ska sedan bekräftas av ministerrådet strax därefter. Gårdagens utskottsbeslut är en viktig signal till den svenska regeringen som har motsatt sig de nu antagna tilläggen. Göran Färm skriver på sin blogg att det nu är dags för regeringen att ge upp sitt motstånd mot detta, ”annars är hela Telekompaketet i fara”.

  Själv hoppas jag att fler svenska väljare nu ska inse att det faktiskt spelar roll vilka ledamöter vi röstar fram att representera oss i Europaparlamentet, och att dessa får ett så starkt mandat som bara ett högt valdeltagande kan ge.

  Läs gärna andra blogginlägg om detta från Henrik Alexandersson, Kulturbloggen och Karl Sigfrid.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Europaparlamentet visar musklerna"

   

  kommentera