Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  torsdag, april 16, 2009

  Fredrick Federley och sanningen

  Svensk politiks enfant terrible Fredrick Federley postade i förmiddags ett blogginlägg som kom att väcka en del uppmärksamhet.

  Federley skrev att moderaterna borde dela med sig av ministerposter till de mindre borgerliga partierna. En rimlig fördelning, menade han, vore att centerpartiet fick ytterligare två ministrar samt folkpartiet och kristdemokraterna ytterligare varsin ministerpost. Det skulle enligt Fredrick Federley ”reflektera storleken hos partierna i riksdagen samtidigt som det skulle ge en större tyngd åt samtliga tre mindre partier”.

  Problemet var bara att det var en bluff. I själva verket ville den pr-inriktade riksdagsledamoten bara visa att sociala medier gör skillnad. Det är åtminstone vad han själv nu skriver:
  Jag har inte ringt en enda mediakälla. Inte sms:at någon. Det har inte gått något pressmeddelande. Ingen spindoktor har jobbat. Inte en pressekreterare är aktiverad. Jag har endast använt mig av sociala medier. Precis så som jag oftast gör men denna gång på ett mer renodlat sätt för bevisa vad som skulle bevisas.

  Han uppger också att han innan inlägget publicerades meddelade pressfolket hos de ministrar han föreslog skulle bytas ut, ”för att de inte skulle få dåndimpen”.

  En annan tolkning av den snabba kovändningen är ju annars att det ursprungliga kravet faktiskt var allvarligt menat, men inte förankrat i centerpartiets riksdagsgrupp – vilka då kan tänkas ha reagerat rätt kraftigt.

  Vad som sant eller inte i den här historien vet nog bara Fredrick Federley. Och om han de facto gjort någon insats i dag för höja respekten för politisk kommunikation via nya mediekanaler ställer jag mig ärligt talat rätt skeptisk till.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Fredrick Federley och sanningen"

   

  Blogger Federley skrev... (16 april, 2009 16:52) : 

  Du kan fråga HAX som vetat om detta i ett par dagar ;-)

   

  Anonymous Fredrik skrev... (16 april, 2009 18:42) : 

  varför skeptisk eg? Lite småbarnsligt/effektivt sätt att få fram en ganska enkel poäng. Tycker nog metoden kännns som den ligger i linje med Federleys framtoning i övrigt.

   

  Blogger Calle Fridén skrev... (16 april, 2009 19:33) : 

  Spelar väl ingen roll om man säger att man ska göra en spök-postning. Vore det trovärdigt skulle det ju i såna fall handla om något för Federley totalt världsfrämmande - och jag kan nog ge ett antal exempel på såna ämnen; som att han skulle vilja verka för stärkta fackliga rättigheter. Men istället väljer han ett utspel som egentligen är fullständigt trovärdigt, rena önskedrömmen för krympande partier.
  Så vad är poängen? Att folk kan säga vad som helst på nätet, eller att det finns en desperation hos marginalpartierna?

   

  Anonymous Michael Gajditza skrev... (17 april, 2009 01:09) : 

  Jag skulle tro att desperationen ligger hos hr. Federley själv mer än hos partierna. det är mindre än ett år sedan hans blogg firade stora framgångar och var en av de absolut mest lästa politiska bloggarna. I detta bloggande fanns också basen, som jag förstått det, för hans framgångsrika personvalskampanj som 2006 gav en plats i riksdagen.
  Den plattformen är numera övergiven och skälet till att det ser ut så hittar vi den 18/6-08. Jag vet inte hur centern utser sin kandidater men en sak är säker, någon personvalskampanj som bär tillbaka till köttgrytorna på Helgeandsholmen via en mycket läst blogg ser det i dagsläget inte ut att bli. Andra rykten har gjort gällande att Federley själv insett hur kört det är och därför annonserat att han har andra planer. Personligen tror jag att detta inte var något annat än ett PR-trick för i första hand personen och i andra hand bloggen Federley. Vem vet, då det kommer till ett avgörande så kanske Federley har ändrat sig igen och i det läget kan det ju vara bra att ha försökt få snurr på bloggen igen.

   

  Anonymous Anonym skrev... (17 april, 2009 08:41) : 

  Lysande! Detta borde verkligen visa för "gammelmedia" att det som skrivs på bloggar är värt att ta på allvar... *suck*

   

  Blogger tingotankar skrev... (17 april, 2009 13:07) : 

  Federley är riksdagsledamot. Om han hade skickat denna uppmaning på "gammalt" papper till nyhetsmedia hade det fått samma genomslag som när han går ut och skriver det på sin officiella blogg. Tror han verkligen att han bevisar något om "sociala medier"? Är han så enfaldig?

  Eller är detta ett märkligt sätt att hämnas på bloggosfären som strimlade honom, genom att säga att ingenting som skrivs på en blogg ska tas det minsta seriöst?

   

  Blogger Thomas Tvivlaren skrev... (23 april, 2009 16:16) : 

  Fredrick vem? Aha, DEN Fredrick... Cirkulera. Här finns inget att se!

   

  kommentera