Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, maj 15, 2009

  Makthavare i Skövde

  Den senaste tiden har tempot i uppdateringarna här på bloggen minskat betydligt. Ett skäl till detta är att jag på sistone ägnat en hel del bloggtid åt lanseringen av nya Makthavare.se.

  Vi har haft en mycket bra start för det projektet. Ett stort antal människor har jobbat hårt och ideellt med research, intervjuer, programmering, design och skriverier. Själv är jag otroligt nöjd och stolt över vad vi åstadkommit.

  Veckans stora grej är det parti- och kandidattest vi lade ut skarpt i går. Här kan du svara på ett antal EU-relaterade frågor och få se vilket av de i Europaparlamentet invalda partierna du förefaller tycka mest likadant som. Men inte nog med det. Vi har även ställt samma frågor till partiernas tre toppkandidater, så du får även tips på kandidatnivå om vem eller vilka du bör överväga att kryssa.

  Självklart säger dock inte sådana här test allt. När jag själv gjorde testet så blev jag till ungefär lika delar sosse, folkpartist och centerpartist, och jag rekommenderades att kryssa Olle Schmidt (fp). Det lär inte hända. Det finns ju som bekant andra faktorer som väger in, och långt ifrån alla kandidater har fått möjlighet att svara på våra frågor och tas med i programmeringen.

  Men testet ger en hel del aha-upplevelser och rekommenderas varmt.

  * * *

  I dag och under helgen är jag för övrigt i Skövde. En överraskande vacker liten stad. Här samlas nu miljöpartiet till kongress, och Makthavare.se är förstås på plats för att rapportera.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Makthavare i Skövde"

   

  Anonymous Klara Olsson skrev... (15 maj, 2009 17:50) : 

  Testet är minst sagt inkongruent. Först påstås det att mitt resultat är mest i symbios med MP därefter S och sen får jag tre kandidatförslag. Två MP och ett V!
  Är testet möjligen tillverkat av en S-antagonist?

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (16 maj, 2009 11:09) : 

  Klara, inte alls. Vad resultatet visar är att toppkandidaterna svarat annorlunda på våra frågor än vad deras respektive officiella partiståndpunkter.

   

  Anonymous Anonym skrev... (16 maj, 2009 15:04) : 

  Vad bra att du är nöjd. Då kanske makthavare.se kan ta med alla de uppgifter till kandidattestet som ni begärt av Feministiskt initiativs kandidater också?

  Det är faktiskt ganska respektlöst att fråga efter en massa uppgifter som vi lagt ned mycket tid på att besvara, och sedan inte bry sig om att ta med dem eller ens höra av sig.

  Feministiskt initiativ har ingen avlönad personal, jämfört med de partier ni val att ta med, och våra kandidater har ägnat kvällar och nätter för att bidra till underlaget till er sajt - helt i onödan?

   

  Anonymous Klara Olsson skrev... (16 maj, 2009 23:59) : 

  Jonas

  Tack för infon.
  Jag hade dock redan innan planerat att göra mitt bästa för att vår toppkandidat ska "få stanna hemma"

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (17 maj, 2009 09:11) : 

  Veronica, inte heller Makthavare.se:s skribenter är avlönade. Allt jobb med parti- och kandidattestet, liksom allt annat på sajten - är gjort oavlönat på vår fritid.

  Vi gjorde valet att i testet bara ta med de partier som faktiskt valts in i parlamentet. Därmed föll Fi, PP, Sd och många andra bort. Vissa medier har valt att i sina tester och sin rapportering även ta med de partier som att döma av opinionsmätningarna har en chans att ta sig in i år. Vi för en ständig diskussion i redaktionen hur vi ska förhålla oss till detta, och vi har - som du säkert sett - valt att skriva en del om bl a Fi och PP.

  All den research vi samlar in kommer vi självklart att använda ett eller annat sätt använda, förr eller senare. Och de frågor vi bett er besvara är varken desamma eller ens lika många som dem vi ställt till de invalda partierna.

   

  kommentera