Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, oktober 28, 2009

  Sahlin och siffrorna

  I går konstaterade jag att socialdemokraterna har allt att vinna på att nu sätta jobbpolitiken i fokus. I dag redovisar Mona Sahlin en ny opinonsundersökning från Novus som visar att hela 54 procent av svenska folket anser att regeringen inte levt upp till vad den lovade 2006, att fler skulle komma i jobb och färre i utanförskap.

  Ändå är fortfarande inte riktigt opinionen på Sahlins sida. En väljarbarometer från Aftonbladet/United Minds tyder visserligen på att de rödgröna drar ifrån, men stödet för s är fortfarande sämre än det rekordlåga valresultatet 2006. Och ska man tro DN/Synovates oktobermätning minskar den rödgröna ledningen i opinionen. Enligt dessa siffror är det nu i praktiken dött lopp mellan blocken.

  Det ska bli intressant att se hur detta kan utvecklas efter socialdemokraternas jobbkongress som börjar i dag. Själv ska jag göra mitt bästa för att följa arrangemanget såväl på plats som på distans.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Sahlin och siffrorna"

   

  Anonymous Anonym skrev... (28 oktober, 2009 12:46) : 

  Vi har aldrig haft en kvinnlig statsminister tidigare. Den svarsvilliga delen i oppinionsundersökningar är ovana vid tanken att ha förtroende för en kvinna. Speciellt inte för en kvinna som INTE härmar och INTE låter som en man.

  Klara

   

  Anonymous Anonym skrev... (29 oktober, 2009 16:51) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Anonymous Nils (Spiff) skrev... (03 november, 2009 10:42) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Anonymous Nils (Spiff) skrev... (04 november, 2009 12:32) : 

  Lustigt nog är "jobben" inte det jag (och väldigt många med mig..) förknippar med socialdemokratin. Snarare det omvända. Bidrag och fiffel med siffror om egentlig arbetslöshet, samt en massa märkliga "utbildningar" och "pysselsättning" ingen behöver!

  Sänk skatter och gör det lättare att äga och driva företag samt att förverkliga ideer.

  Politik skall handla om att skapa grogrund och incitament för företag jobb och utveckling, så som en bra infrastruktur och välutbildade människor.

   

  kommentera