Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  måndag, december 28, 2009

  Vad vill svenska folket?

  Svenska Dagbladet har låtit opinionsinstitutet Sifo undersöka hur svenska folket vill att landet ska styras om Sverigedemokraterna skulle komma över 4-procentsstrecket i valet och de facto få en vågmästarställning i riksdagen.

  ”9 av 10 säger nej till SD-koalition” hävdar tidningen i sin rubrik. I själva verket framgår det av artikeln att hela 13 procent av de tillfrågade i undersökningen vill att en minoritetsregering ska samarbeta med Sd.

  Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen Sven-Erik Österberg menar dock att siffrorna visar att det finns ett mycket starkt motstånd mot Sverigedemokraterna. ”Det kan ju ses som att 87 procent inte vill ha med dem att göra”, säger han till SvD.

  Och så kan man förstås resonera. Men 13 procent som vill ge Sd ett avgörande inflytande över politiken är samtidigt betydligt mer än vad någon opinionsmätning gett partiet i väljarstöd.

  Toivo Sjörén, chef för Sifos opinionsundersökningar, påminner dock om att drygt en tredjedel av väljarna i den här typen av mätningar brukar vara intresserade av okonventionella politiska lösningar – som exempelvis samarbete över blockgränserna. Men i val straffas ofta sedan de småpartier som gör det. Det har både folkpartiet och centerpartiet råkat ut för.

  Även DN, Aftonbladet och Expressen uppmärksammar i dag Sifoundersökningen.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Vad vill svenska folket?"

   

  Blogger Robsten skrev... (28 december, 2009 08:24) : 

  Jag är part i målet så jag skall inte köra med propaganda. Men lets face it, den nuvarande immigrationspolitiken har inte folkligt stöd och har sannolikt aldrig haft det.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (28 december, 2009 09:49) : 

  Varför är det alltid så att när jag bloggar om Sverigedemokraterna så kommer kommentarer från människor som inte förstår eller kan respektera reglerna som gäller här? Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn!

   

  Blogger Unknown skrev... (28 december, 2009 12:41) : 

  Janne Josefsson lär ha sagt att vi inom journalistkåren har många gånger varit alltför snabba att sätta stämpeln rasister på folk...

  Behövs det tillägga något i sammanhanget?
  SD rider på en våg av missnöje och den har i allt för stor utsträckning journalisterna och framförallt politikerna självavarit med om att skapa.
  Mvh


  Tony Malmqvist

   

  Blogger Micke skrev... (28 december, 2009 13:24) : 

  En svaghet med den cementerade blockpolitiken är de väljare som varken vill se moderater eller kommunister i en regering.
  Vad ska de rösta på idag?
  Fi, Pp eller Sd?

   

  Anonymous Stefan Jarl skrev... (29 december, 2009 04:42) : 

  Tror själv att en mer seriös siffra är 25-28 % som tycker det är bra med ett SD samarbete. Beroende på vad man får ut i andra frågor av ett sammrbete med SD.

   

  kommentera