Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  måndag, juni 20, 2005

  Folkdräkter på Stureplan

  [UPPDATERAD] Folkdräkter och gröna fanor är ingen vanlig syn på Stureplan i Stockholm, men det var precis ett sådant udda inslag som drog genom stan i samband med centerpartiets marsch i lördags. Och på något sätt kändes det som att det ändå låg i linje med det ompositioneringsarbete som partiet ägnat sig åt sedan Maud Olofsson tog över ledarskapet. Även om man i ärlighetens namn bör ge en del av äran (?) av detta även åt "Det här är Lennart" Daléus. Centerpartiets marschväg gick åt rakt motsatt håll än socialdemokraternas förstamajtåg, från Riddarhuset, via Kungsträdgården och Kungsgatan fram till Humlegården, som socialdemokraterna i stället har som startpunkt. Kanske är det någon sorts symbolik också i detta.

  I sitt tal i Humlegården poängterade Maud Olofsson särskilt att man längs vägen passerat Rosenbad och att detta efter valet inte längre skulle vara rött "utan knallgrönt". Konstigt. Jag trodde att det var orange som var alliansens färg. Många var de i alla fall, centerpartisterna. Och i tåget varvades nyckelharpor med sambarytmer, säckpipor och peruanska flöjter.

  Bandet man lejt att spela i Humlegården innan Fredric Federleys tal och Mauds höll sig i varje fall till tryggt klassiska svenska slagdängor och inledde med ett stockholmsmedley av bland annat Orup, Monica Zetterlund, Tomas Ledin och Lasse Berghagen. Och centerpartisterna var entusiastiska allsångare. När Maud väl ställde sig i talarstolen visade sig hennes mikrofon inte fungera, och endast de på de första bänkraderna fick höra inledningen. Kanske var det en försmak av vad som händer när man lägger ned kärnkraften, i den mån det nu ännu är centerpartiets politik? De största applådskarorna drog Maud Olofsson ned när hon pratade om fördomar om partier och sa att många fortfarande levde i villfarelsen att socialdemokraterna var ett parti som representerade vanliga människor.

  Efter högtidstal och musikalisk underhållning drog centerpartisterna vidare till Chinateatern. Ett lite ironiskt val av plats, med tanke på att man i såväl politik som med sin nya partisymbol verkar göra sitt bästa för att lägga bakom sig Daléustidens slogan "mittens rike"...

  Läs gärna Roger Mogerts, Michael Silkesjöös och Helle Kleins kommentarer om centerpartiets riksting och de beslut som där fattats.


  Kommentarer om "Folkdräkter på Stureplan"

   

  Anonymous Snöfallet skrev... (20 juni, 2005 23:51) : 

  "I sitt tal i Humlegården poängterade Maud Olofsson särskilt att man längs vägen passerat Rosenbad och att detta efter valet inte längre skulle vara rött "utan knallgrönt". Konstigt. Jag trodde att det var orange som var alliansens färg."

  haha ja, det var nog mindre genomtänkt.

   

  Folkdräkter på Stureplan'">kommentera