Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  lördag, juli 30, 2005

  Elitbloggar som proggar

  Redan för några dagar sedan skrev Dagens Medias Rolf van den Brink en krönika om att bloggen fyller samma funktion som proggen: "Roande just nu är att läsa elitbloggarnas försök att skriva ner till på folkets nivå som om de spelade en enkel trudelutt på blockflöjt när de i själva verket är pianovirtuoser. Det blir, mest en massa, prat om, vädret och barn, ord som, glider om myggbett som svider och hej hej sommartider."
  23 juni, Helle Klein i Aftonbladet: "Phu, det är varmt i Stockholm i dag. Måtte vädret hålla sig till midsommarafton".
  26 juni, Amelias Kick Norman: "Hurra! Jag har bajsat. Den satt hårt inne, kan jag säga. Jag vet inte om det beror på att carpaccion satte sig som en köttpropp i magen."
  9 juli , Expressens Per Svensson: "Börjar den seriösa delen av dagen med bastu. Det rätta när temperaturen rasar ner mot 27-28 grader."
  14 juli, Expressens PM Nilsson: Väderomslag, äntligen minskad rusningstrafik på cykelbanan, hade så smått börjat längta till höstens våta och tomma asfalt efter tre nära-döden-upplevelser vid Slussen, men nu är det ok.
  16 juli, Aftonbladets Lotta Gröning: " Vilket åskväder vi hade här i natt. Det var flera blixtrar i följd och tätt därefter kom mullret".
  18 juli , Smålandspostens Camilla Carnmo: Den planerade sol, strand och bad-minisemestern i Varberg blev rätt misslyckad. Det enda sättet solen lyste på var med sin fråvaro (sic). Vi anlände i skyfall.
  21 juli: Kvällspostens Maria Rydhagen, hittar inga bokstäver med prickar på semestern: "Det ar sa varmt och jag börjar bli sa avslappnad, att jag plötsligt glömde att jag finns."


  Kommentarer om "Elitbloggar som proggar"

   

  Blogger Bengt skrev... (30 juli, 2005 17:20) : 

  "elitbloggar" du menar väl blindtarmsbloggar som Annica Tiger kallade de väldigt träffande.

  De har helt enkelt ingen funktion hos krönikörer som redan har sitt forum.

  Bloggar är nog bättre om de som skriver de har en tanke eller använder endast det som ett snabbt medium.

  The Guardian är ett bra exempel på en lyckad MSM blogg
  http://blogs.guardian.co.uk/online/

  Det finns fler exempel utomlands. I Sverige lyser de med sin frånvaro. Den som kommer närmast är Helle Klein som har gjort ett försök att förstå bloggens natur.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (30 juli, 2005 17:35) : 

  Jag har själv refererat till dem som "mediebloggar", men skrev nu "elitbloggar" därför att Rolf van den Brink gjorde det. Jag håller heller inte riktigt med om att den varianten av bloggar skulle sakna värde - det handlar ju lite om vad de väljer att göra med bloggarna. Själv läser jag gärna Helle Klein, liksom Cecilia Garme och Niklas Svenssons politiska skvallerblogg (som tyvärr uppdateras alldeles för sällan).

   

  Elitbloggar som proggar'">kommentera