Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  tisdag, juli 26, 2005

  Mamma gör en insats mot hiv/aids

  Jag har tidigare här på bloggen efterlyst fler volontärer till den hiv-vaccinstudie jag själv deltar i. Kriterierna var tuffa: de deltagande skulle vara fullt friska män och icke fertila kvinnor mellan 18 och 67 år, utan några akuta eller kroniska sjukdomar eller som regelbundet tar några läkemedel. Något oväntat, men inte desto mindre glädjande, så var min egen mamma en av de som anmälde sig och blev godkänd. Hon gavs sin första injektion av ofullständigt dna från hiv-viruset i går. Jag är väldigt stolt över henne och hoppas att vi, tillsammans med de andra deltagarna i studien, åtminstone kan ge ett litet bidrag till det viktiga arbetet med att få fram ett effektivt vaccin mot hiv.


  Kommentarer om "Mamma gör en insats mot hiv/aids"

   

  Anonymous "mamman" skrev... (26 juli, 2005 18:17) : 

  ...äsch, då!

   

  Blogger Anna, Fair and True skrev... (26 juli, 2005 23:14) : 

  Verkligen imponerad. Jag läste om studien i DN för ett tag sedan men var inte regelbundet besökare på din blogg när du skrev om att du också är en av de som deltar. Jag önskar att fler var som er och beundrar er men vet inte själv om jag skulle våga ställa upp!

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (27 juli, 2005 08:27) : 

  Anna: tack så mycket för vänliga ord. Faktum är att det inte är en så stor uppoffring. Det tar lite tid i aspråk (marginellt), gör lite ont timmarna efter själva injektionen - och är så gott som riskfritt. Dna:t av viruset är alltså ofullständigt och kan inte utveckla sjukdomen. Däremot lurar det förhoppningsvis imunförsvaret att tillverka effektiva antikroppar mot ett riktigt virus. Om du vill veta mer och/eller själv funderar på att anmäla dig - ring 08-616 26 96 och fråga efter Inger Petz, Ronnie Ask eller Karin Reinhard.

   

  Mamma gör en insats mot hiv/aids'">kommentera