Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, juli 20, 2005

  Hur var det med könsrollerna?

  Kanske överreagerar jag. Om jag missförstått något så får gärna någon klok läsare förklara för mig. Men i en krönika i GP skriver Ann-Sofie Hermansson att vårt samhälle "genomsyras av en kränkande kvinnosyn" och exemplifierar bland annat med att "ämbetsmän med hög position inom rättsväsendet inte avskedas med omedelbar verkan efter att med uppsåt ha begått klart definierade kriminella handlingar". Vad Hermansson syftar på - antar jag - är det fall där en domare i Högsta domstolen köpte sex av en man. Olagligt? Absolut. Uttryck för en kränkande kvinnosyn? Knappast. Om inte Ann-Sofie Hermansson menar att prostituerade män "blir kvinnor" av att sälja sex. Och i så fall så undrar jag hur det står till med hennes syn på såväl kvinnor som män.


  Kommentarer om "Hur var det med könsrollerna?"

   

  Blogger Halsnalle skrev... (20 juli, 2005 10:33) : 

  Well, en välvilligare tolkning -- om än tråkigare -- är att hon syftar på domaren som bokstavligen blev tagen med byxorna nere på en kyrkogård i färd med att bryta mot sexköpslagen, så vitt jag förstår med en kvinnlig prostituerad.

  Men med tanke på den senaste tidens avslöjanden av feministiska avarter kanske den rimligaste tolkningen inte nödvändigtvis är den sannaste.

   

  Hur var det med könsrollerna?'">kommentera