Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, juli 22, 2005

  Nya bomber i London II

  Skälet till att jag postade gårdagens korta inlägg om de nya bomberna i London var att jag själv först nåddes av nyheten via en blogg. Min avsikt var förstås att fylla på den korta texten med kommentarer allteftersom mer information nådde ut. Av olika anledningar fick jag inget tillfälle att skriva mer i går, vilket inte hindrade en anonym idiot att skriva sarkastiska kommentarer. Fascinerande att det ska till rapportering om terrordåd för att sätta fart på vissa människors kreativa sida.

  Ett av de bästa blogginläggen jag läst hitintills om gårdagens bomber hittar jag hos Helena Markstedt. Hon skriver bland annat:
  "Behovet av en förklaring, en syndabock en sammanhållen analys över varför detta kan hända är förstås enormt. Men 'the blame game' är otroligt farligt. Det leder till förenklingar och försvar av våld."


  Andra, som SvD:s PJ Anders Linder, är inte oväntat snabbt ute och kräver hårdare tag:
  "Det handlar om polisarbete och underrättelseverksamhet. Men det handlar också om att intressera sig för terrorns idémässiga rötter, att rikta det samhälleliga strålkastarljuset mot dem och genomlysa de miljöer där unga människor duperas och rekryteras. Polis och militär spelar en central roll i terroristbekämpningen men utan ett civilt samhälle på sin vakt som säger nej till extremismen kommer arbetet att bli hart när omöjligt."


  Kommentarer om "Nya bomber i London II"

   

  Nya bomber i London II'">kommentera