Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  måndag, juli 25, 2005

  "Dagens Nyheter och sanningen"

  Jag är väl medveten om att tidningarna ofta hårdvinklar löpsedlar och rubriker för att locka läsare. Inte heller är jag obekant med Dagens Nyheters ovana att sätta citationstecken kring rubriker som sällan eller aldrig är egentliga citat – eller ens rimliga sammanfattningar – av det som skrivs på tidningens debattsida. Men frågan är om inte DN satte någon slags rekord i lördags med rubriken "Dags för Göran Persson att fundera på sin avgång" över en artikel av Widar Andersson, där han skriver om socialdemokratin och socialförsäkringssystemen. Artikeln avslutas med orden "Senast vid den socialdemokratiska partikongressen i höst kommer vi att få besked om ifall Göran Persson har ork och kraft nog att åter göra den socialdemokratiska skutan regeringsduglig. Får han inte tillräckligt starkt mandat för förnyelse och nytänkande bör han allvarligt ompröva sin situation." Av detta har alltså DN fått till den gravt missvisande rubriken, och med citationstecken fått det att framstå som något Andersson skrivit.

  Att sedan Widar Andersson (i DN betecknad "socialdemokratisk debattör och före detta riksdagsman" snarare än politisk chefredaktör för Folkbladet) väljer att skriva nämnda artikel i DN i stället för på ledarplats i sin egen tidning är också intressant, och säger tyvärr något om debattklimatet i Sverige. Har det inte stått på DN-debatt så har det inte hänt.

  Också Stig-Björn Ljunggren har uppmärksammat DN:s behandling (som Ljunggren träffande kallar "förfalskarlogik") av Anderssons artikel.


  Kommentarer om ""Dagens Nyheter och sanningen""

   

  Anonymous Anonym skrev... (26 juli, 2005 02:14) : 

  Personer som Widar Andersson kommer alltid ha motorväg in på DN debatt. Att kalla sig A och vara B är alltid oslagbart.

   

  "Dagens Nyheter och sanningen"'">kommentera