Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, augusti 12, 2005

  Lovande löften om jobb

  I Göteborgs-Posten i dag skriver finansminister Pär Nuder att regeringen kommer att lansera ett strategiprogram tillsammans med näringsliv och fack inom nyckelbranscher som fordonsindustrin, bioteknik/läkemedel och IT/telekom. Och det låter sannerligen lovande. Så värst mycket detaljer om vad detta strategiprogram ska innehålla får vi inte veta, men det låter åtminstone bra mycket mer lovande än tidigare uttalanden om matchning och gardinuppsättning. Nuder skriver att regeringens höstbudget kommer att innehålla "ett kraftfullt sysselsättningspaket", att vården och omsorgen - "inte minst för de äldre" - ska förbättras, att a-kassan och sjukförsäkringen ska vara omställningsförsäkringar - "inte bojor som binder vid det gamla", samt att regeringen "vill medverka till att arbetslösa akademiker får jobb som motsvarar deras utbildning". Vi är många som håller tummarna.


  Kommentarer om "Lovande löften om jobb"

   

  Anonymous Johan skrev... (13 augusti, 2005 11:23) : 

  Jag tror att du sätter för stora förhoppningar till Nuders debattartikel. Det fanns ju inte speciellt mycket om den privata sektorn till exempel.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (13 augusti, 2005 14:30) : 

  Det är helt sant att detta saknades. Jag har tidigare kommenterat bristen på insikt om vikten av att underlätta också för fler jobb inom den privata sektorn, och då inte minst tjänstesektorn. Väntar ännu med spänning på fler initiativ om det.

   

  Blogger Håkan skrev... (13 augusti, 2005 20:39) : 

  Du lär få vänta förgäves, Jonas. Om du tittar på utveckligen i ditt partis retorik det senaste halvåret (se här) ser du att man förtränger den privata sektorn. Om Pärsson/Nuder alls nämner privata företag i höstbudgeten lär det vara miljöpartiets förtjänst, och då kommer det enbart handla om småföretag som gärna ska växa med en person, men helst inte mer för då blir det väl för mycket tillväxt och det vill inte mp ha.

   

  Blogger Göran Koch-Swahne skrev... (14 augusti, 2005 09:38) : 

  Det går ju an att säga att a-kassa och sjukförsäkring skall vara omställningsinriktade, men då missar man hela tiden verkligheten.

  Det finns ingenting att ställa om till.

  Samhällets ekonomiska bas krymper stadigt och produktion out-sourcas till länder där lönenivåer (och facklig verksamhet) för tillfället är lägre...

  Och DET roliga vara bara så länge det varar...

  Sedan ett par decennier investeras inte vinster i ny verksamhet, utan "placeras" i improduktiva "marknader" penníng- och finans- kallade, dvs. fastigheter, lägenheter, lyx, osv.

   

  Lovande löften om jobb'">kommentera