Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  måndag, september 19, 2005

  Partiernas bloggstrategier: moderaterna

  För att vara ett parti som åtminstone under sin förrförre ledare Carl Bildt var synnerligen teknikvänligt och proggressivt inom IT-frågor, så håller moderaterna i dag en överraskande låg profil i bloggosfären. Förvisso har man en bloggande partisekreterare (i form av Sven Otto Littorin) och ungdomsförbundsordförande (Johan Forssell), men sedan är det ont om moderata partiföreträdare bland de svenska bloggarna. Efter att ha sökt på pingcentralen intressant.se och samlingsplatsen bloggportalen.se så hittar jag bloggarna Tobias Billström, Joachim Holmqwist och Christian Swedberg som rent ut betecknar sig som moderater. En del av vad de skriver är intressant, men några kändisar är de inte direkt. Visst eldunderstöd får de moderata idéerna förvisso från SvD:s ledarskribent PJ Anders Linder och i någon mån från liberala debattörer som Johan Norberg och Mats Johansson. Några direkta uppmaningar att rösta moderat har jag dock inte sett någon av dem skriva. Det finns ganska gott om liberala och nyliberala bloggare, ganska långt ut på högerkanten. Men överraskande få av dem har några uttryckra partipolitiska sympatier. Möjligen kan det ge ett genomslag för borgerliga värderingar i bloggosfären, men om det gynnar "det nya arbetarpartiet" moderaterna är mer tveksamt.


  Kommentarer om "Partiernas bloggstrategier: moderaterna"

   

  Anonymous kas skrev... (19 september, 2005 13:24) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (19 september, 2005 13:34) : 

  Det är inte okej att använda min blogg som annonsplats för sin egen. Därför är ovanstående inlägg raderat. Kommentera gärna det jag skriver, länka till egna inlägg där ni utvecklar ert resonemang - men låt bli att bara annonsera.

   

  Anonymous daniel. skrev... (20 september, 2005 14:46) : 

  Skulle även säga att det finns en stor del liberala bloggare som ligger närmare mitten också, men de velar snarare mellan C eller Fp, och är kanske inte så intressanta i en diskussion om Moderat-bloggare. Så jag ångrar mig redan att jag skrev det :P

   

  Anonymous Anonym skrev... (23 september, 2005 12:42) : 

  Det beror på att moderater tenderar att identifiera sig mindre med sitt parti (backslick-muffare oräknat).

  En välvillig tolkning består i att idéerna ställs i centrum för många liberaler. De mer illvilliga tolkningarna får Du svara för =)

  /Anders
  http://dibbuk.se

   

  Partiernas bloggstrategier: moderaterna'">kommentera