Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  lördag, december 31, 2005

  Smutskastningsbloggar i kristalkulan

  [UPPDATERAD] Aftonbladets politiska reporter/kommentator Lena Mellin har kikat i kristallkulan och förutspår att valet nästa år blir "spännande, jämnt och - smutsigt", ty när makten står på spel "skys inga medel". Mellin tror att ett verktyg i valrörelsen blir "smutskastningsbloggarna där halv- eller helanonyma ungtuppar avslöjar mörka hemligheter om motståndarna". Jag antar att hon syftar på bloggar som Motalllians, Rättvis och balanserad, samt Socialdemokrati. Och visst, en viss betydelse kan säkert sådana bloggar få. Framför allt för att nå grupper av väljare som inte ger så mycket för de traditionella mediernas valrörelsebevakning. För det är ju knappast så att det var bloggarna som var först med att utmåla politiken som ett "spel" med "vinnare" och "förlorare", eller som reducerat den politiska debatten till något som kan brytas ned i sina beståndsdelar och betygsättas på samma sätt som partiföreträdares klädsel och frisyrer.

  Också Woogs blogg och RubrikBloggen har uppmärksammat Mellins kristalkula.

  Erik Stattin uppmärksammar mitt inlägg och anför som kontrast till Mellins spådomar DN:s bruksanvisning för valrörelsen 2006: "Sitt inte och vänta på att bli matad med politisk information i den kommande valrörelsen. Sök upp den själv på nätet."