Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  tisdag, januari 17, 2006

  Gröna kvinnor vill städa vitt

  Miljöpartiets kvinnoförbund Gröna qvinnor vill enligt SvD:s pappersupplaga ha lägre skatt på hushållsnära tjänster, som städning och barnpassning. Det kravet framförs i en motion till partikongressen i maj.

  "Vi tycker att det man har gjort i Finland verkar väldigt bra, och vill diskutera det här på kongressen med feministglasögonen på", säger Gröna qvinnors ordförande Ewa Larsson till SvD.

  Språkröret Peter Eriksson förefaller av kommentarer att döma inte odelat avvisande men är "lite skeptisk".


  Kommentarer om "Gröna kvinnor vill städa vitt"

   

  Blogger Markus "LAKE" Berglund skrev... (17 januari, 2006 19:52) : 

  Frågan är, fortfarande, varför avgränsa sig till bara hushållsnära tjänster, om det nu fungerar så bra med sänkta skatter på arbete?

   

  Anonymous Peter Karlberg skrev... (17 januari, 2006 20:53) : 

  Jag är också skeptisk till begreppet hushållsnära - av flera skäl. Ett av dem är att tjänster i allmänhet blir för dyra för vanligt folk idag. Ett annat är att det sannolikt blir märkliga gränsdragningar om man försöker koppla det till specifika tjänster. Något i stil med momsfritt för privata köp av tjänster skulle varken gynna eller missgynna någon typ av tjänstekonsumtion eller någon speciell kategori av människor.

   

  Anonymous Max Andersson skrev... (18 januari, 2006 16:45) : 

  Gröna Kvinnor är inte miljöpartiets kvinnoförbund - de har ansökt till kongressen om att bli det, men fått avslag med mycket stor majoritet, då miljöpartiet inte vill ha något kvinnoförbund. (Det är de kvinnliga medlemmarna som driver frågan. Vi män håller naturligtvis en låg profil i den diskussionen.)

  Vad gäller frågan om hushållsnära tjänster spår jag som gammal kongressräv att den kommer att avslås efter utförlig debatt med 70-85% majoritet. Inget att hetsa upp sig över med andra ord.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (18 januari, 2006 20:23) : 

  Max: de refererades till som mp:s kvinnoförbund i Svd-artikeln. Beklagar om detta inte stämde. "Den från miljöpartiet fristående organisationen Gröna qvinnor" är kanske en mer korrekt benämning. Hur omröstningarna om Gröna qvinnors status i förhållande till mp samt frågan om lägre skatt för hushållsnära tjänster må förlöpa på mp-kongressen har jag förstås ingen uppfattning om. Så hetsar upp mig gör jag inte, men fööljer frågan med intresse.

   

  Gröna kvinnor vill städa vitt'">kommentera