Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  torsdag, juli 13, 2006

  Bloggar som kan påverka valet

  Det har tidigare spekulerats en del om vilken betydelse bloggar egentligen har för den allmänna debatten, och om bloggar har någon möjlighet att påverka valutgången. Min uppfattning har länge varit att de inte har det, men att det lär komma att få betydelse för medierapporteringen om valrörelsen. I slutändan är vi ändå rätt få som bloggar och läser bloggar. (Mer om detta bland annat här.)

  Detta hindrar inte en rad olika aktörer att ändå försöka. Problemet är att de har varit så dåliga på att marknadsföra sig och ens få genomslag i bloggosfären - än mindre i traditionella medier och den "vanliga" politiska debatten.

  Ett ganska ambitiöst exempel på detta är den satsning som Hotell och Restaurang Facket (ja, de skriver verkligen sitt namn på det sättet...) har gjort med bloggen Susannes val. Susanne är hotellstäderska och jobbar halvtid på Quality Hotell i Göteborg. Hon är fackligt aktiv i HRF och har bloggat sedan några månader. Mycket av det hon skriver handlar om politik, med fokus på arbetsmarknads- och arbetsrättsliga frågor.

  Tanken, utifrån HRF:s perspektiv, med bloggen är förstås att lyfta fram en alldeles vanlig medlem - om än medial och välformulerad - som kan föra fram ett fackligt-politiskt budskap på ett lättbegripligt sätt. Och det är förstås en alldeles utmärkt tanke. Frågan är hur man tänkt nå ut och "tränga igenom" bruset.


  Kommentarer om "Bloggar som kan påverka valet"

   

  Blogger Claes Nordmark skrev... (13 juli, 2006 20:03) : 

  Intressant inlägg!

  Jag tror att de bloggar som kan ha mest inverkan på valet är de som tillhör ledarredaktioner samt redan etablerade politiker (som t.ex. ungdomsförbundens bloggar). Detta eftersom det är enklast för "den breda massan" att hitta dit.

   

  Blogger Nickersson skrev... (15 juli, 2006 01:19) : 

  Borgarna kommer ändå aldrig att tro på att hon inte får 35000 i månaden av LO eller partiet för att blogga och att hon är heltidsanställd ombudsman hur hon än gör.

  Det säger något om deras egen organisation.

  Men Susannes blogg är bra!

   

  kommentera