Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

    Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

    www.flickr.com
    This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

    tisdag, oktober 17, 2006

    Fega kräk!

    Läser i Aftonbladet att Magnus Ljungkvist hotats till livet efter sina avslöjandena som kom att fälla den före detta handelsministern Maria Borelius.

    Vad är det för fel på människor?!

    Måste man påminna om något vi kallar yttrandefrihet?

    Detta inlägg är pingat på Intressant.se. Andra bloggar om: , , .


    Kommentarer om "Fega kräk!"

     

    Anonymous Anonym skrev... (17 oktober, 2006 19:50) : 

    Mordhot tycks ha blivit en vardagsgrej i svensk politik överhuvudtaget. Under valrörelsen fick flera knappt ens uppmärksammade kommunpolitiker mordhot via epost och vykort. I något fall hotades en malmöpolitiker med att hans barn skulle få stryk. Vad jag förstår så är det nästan ingen som reagerar på detta längre. Gillar man inte någon eller något så ska man hota eller använda våld, och på något sätt har det liksom blivit lite okej att göra det. Nu senast var det ett fredligt möte som Sverigedemokraterna höll i Eslöv som blev attackerat av stenkastare. Tidigare i höst var det bomber som gömdes under folkpartiets valstuga mitt i centrala Malmö. På några håll blev politiska möten inställda i valrörelsen på grund av hot från extremister och enskilda tokar.

    Att politiska journalister och bloggare mordhotas är förmodligen bara en naturlig del i detta nya Sverige. Tyvärr.

     

    Blogger Claes Nordmark skrev... (17 oktober, 2006 19:57) : 

    Det Magnus gjorde var att kolla upp vilken inkomst Borelius hade under den tiden hon hävdade att hon inte hade råd att betala barnflickor vitt - hade en "vanlig" journalist fått liknande mordhot om hon/han gjort samma jobb? Knappast.

    Instämmer till 100 % med dig Jonas, fega kräk är vad de som hotar är!!

     

    Anonymous Anonym skrev... (18 oktober, 2006 06:14) : 

    Sånt här är fördjävligt, både när det drabbar bloggare som Magnus och lokalpolitiker (eller andra som uttrycker sin åsikt förstås). Det är dags att det tas på allvar.

     

    Blogger Jonas Morian skrev... (18 oktober, 2006 09:17) : 

    Thomas, jag känner inte till något om att just dina kommentarer på Oppositionen.se skulle ha särbehandlats på något sätt. Är de relavanta för inläggen de kommenterar och håller en hyfsad ton så finns det ingen anledning till att de skulle plockas bort. Vad gäller ditt andra inlägg (som jag sett att du postat även på andra bloggar som uppmärksammat hoten mot Magnus), så instämmer jag i att det säkerligen inte finns säl att tro att någon skulle göra allvar av hoten - men det gör dem inte mindre allvarliga eller olagliga. Att försöka skrämma människor till tystnad är helt enkelt inte acceptabelt, och det finns ingen som helst anledning att förminska betydelsen av det.

     

    Anonymous Anonym skrev... (18 oktober, 2006 18:25) : 

    Jag håller med om att agerandet var mycket fegt!

    Dessutom är det, precis som ministrarnas agerande, skadligt för demokratin!

     

    Blogger Tobias Struck skrev... (21 oktober, 2006 13:10) : 

    Thomas Lindström och jag är inte vänner. Thomas Lindström och jag har ingen kontakt. Tvärtom har jag förklarat för Thomas att jag inte vill ha någon kontakt med honom - och han skriver ned mig som liberofascist så ofta han kan. Men här har han en poäng. Läs varför på http://tobiasstruck.blogspot.com

     

    Blogger Jonas Morian skrev... (21 oktober, 2006 15:19) : 

    Tobias, exakt vad är det för poäng du tycker att Thomas Lindström har? Att Magnus Ljungkvist skulle ha hittat på hoten han fått? Konspirationsteorier kallar man sådant, på gränsen till paranoia.

     

    kommentera