Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  tisdag, mars 13, 2007

  Bloggskvaller på kongressen?

  [UPPDATERAD] I Aftonbladet i dag (ännu ej på nätet) finns en notis om att efter torgmöten och politiska studiecirklar kommer nu cybersossarna. Under rubriken ”(s)kvallret går – på bloggen” berättas att det på helgens socialdemokratiska extrakongress släpps för första gången bloggarna in på allvar.

  Rubriken Aftonbladet valt anspelar antagligen på det som sägs i notisen om att ”För dem som ändå vill veta vad som händer utanför tv-sändningarna, hur skvallret går i korridorerna finns i år en ny kanal: kongressbloggarna”. För min del är nog inte direkt skvaller min starka sida. Däremot tänkte jag presentera iakttagelser av mer politiskt slag, samt förstås mina egna kommentarer.

  Aftonbladet räknar upp tolv bloggare som bjudits in för att skildra kongressen på nätet, och förutom mig (som i tidningen förärats med en bild) nämns följande:

  Peter Karlberg, Helena Markstedt, Jon Worth, Anders Löwdin, Hanna Finmo, Joel Malmquist, Erik Laakso, Matilda Ardenfors och Roya Hakimnia, Johanna Graf samt Åsa Westlund.

  * * *

  För mer klassiskt skvaller från kongressen rekommenderas Niklas Svenssons temablogg.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Bloggskvaller på kongressen?"

   

  Anonymous C. L. K. Aqurette skrev... (13 mars, 2007 11:44) : 

  Jonas:
  Det är synd att det bara blir lojala bloggare på er kongress. Om man ser hur amerikanska politiska rörelser hanterat bloggare så är ofta kritiska röster inbjudna. När exempelvis Conservative Political Action Conference arrangerades i Washington nyligen så fanns flera vänsterbloggare inbjudna med egen plats och uppkoppling vid ett "Bloggers' Corner". I Sverige är det trögare med att ta sig ann den politiska bloggosfären. För, let's face it, ingen enda av er som kommer att vara med vid socialdemokraternas kongress kommer att yppa ett illasinnat eller kritiskt ord om det som händer. Det är förmodligen vad partifolket vill ha, men medge att det vore roligare att läsa Ali Esbatis och Dick Erixons rapportering.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (13 mars, 2007 11:54) : 

  Aqurette, som jag sa i intervjun i AiP så tycker jag att det är synd att inte fler bloggare fick chansen att finnas på plats och rapportera från s-kongressen - men jag respekterar beskedet att det helt enkelt inte fanns plats för fler. Från flera håll har jag hört rapporter om att man tvingats tacka nej till sent anmälda journalister och trotjänare inom socialdemokratin, av utrymmesbrist. Intresset för kongressen verkar vara helt enormt! Däremot tror jag att du gör ett stort misstag som på förhand dömer ut oss som fått chansen att blogga som "lojala" och att ingen av oss "kommer att yppa ett illasinnat eller kritiskt ord om det som händer". Du har då uppenbarligen läst mig och de andras bloggar dåligt. Ingen av oss är nog direkt kända för att gå partiledningens ärenden eller vara överdrivet lojala. Du får väl helt enkelt läsa vad vi skriver under helgen och återkomma med recensionerna sedan.

   

  kommentera