Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, juli 06, 2007

  Kd skickar tråkiga signaler

  TV4:s Nyheterna uppger att regeringen är välrepresenterad vid årets Prideparad i Stockholm. Ministrar från alla regeringspartier kommer att delta – utom från kristdemokraterna. ”Vi har försökt att få med dem, men de har tackat nej, säger Sofia Sjöö, ordförande för Stockholm Pride”.

  Detta kommer tyvärr inte direkt som någon överraskning. Nu deltog visserligen partiledaren Göran Hägglund i fjol i en debatt under Pridefestivalen, och det ska han ha heder av. Men i år förefaller han vara bortrest. Och självklart unnar jag Hägglund semester, men han bör vara medveten om vilka signaler det skickar om inga ledande kristdemokrater skulle delta.

  TV4 uppger att också äldre- och folkhälsominister Maria Larsson är bortrest under Pride, och inte heller kommun- och finansmarknadsminister Mats Odell har några planer på att gå i paraden.

  Beklagligt – men som sagt inte direkt överraskande.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Kd skickar tråkiga signaler"

   

  Blogger Robsten skrev... (06 juli, 2007 07:46) : 

  Men alltså är ni sossar helt avskärmade från vad vanligt folk tycker och tänker? Ingen jag känner tänker gå i denna "festival", ingen jag känner ger några pluspoäng till en politiker bara för att han/hon knallar i denna parad, speciellt inte om man vet att denna politiker är hetero. Vilken signal ger det ATT gå? Jo att man är politiskt korrekt, och med förlov sagt, det är inget skäl ännu att rösta på ett parti eller politiker.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (06 juli, 2007 09:06) : 

  Eh, så om ministrar från samtliga borgerliga regeringspartier - utom kd - deltar i Prideparaden så är det sossarna som är "helt avskärmade från vad vanligt folk tycker och tänker"? Svindlande logik.

  För övrigt är din bekantskapskrets ingen indikation på någonting, mer än att du kanske borde se dig om efter mer vidsynta vänner.

  Jag är själv hetero och har gått med i Prideparaden de flesta år jag varit i stan, tillsammans med vänner som är homo, hetero och mer flytande i sin etikettering.

  Det handlar inte om att samla PK-poäng utan att visa stöd för rätten att få vara den man är - utan att behöva utsättas för glåpord, förakt och våldsamheter. Tyvärr verkar detta ännu inte vara självklart för alla.

   

  Blogger Johan Hedin skrev... (06 juli, 2007 10:35) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   

  Blogger Johan Hedin skrev... (06 juli, 2007 10:36) : 

  Nu framgår det ju inte (på sedvanligt media-manér) om någon annan ledande KD-politiker kommer att gå. De har ju bara kollat med ministrarna och sedan spunnit på det.

  Förresten, var det inte för något år sedan Reinfeldt var med och möttes av just "glåpord och förakt"?

   

  Blogger Magnus Andersson skrev... (06 juli, 2007 12:27) : 

  Springer man inte runt och sexar sig offentligt med sexbejakare så ska man alltså stigmatiseras av sossebloggare och förmodligen som någon medeltida.

  Jag vill bli medeltid! Vill! VILL!!!

  -

  Gäller förresten samma för Ja till Livet-tåget, eller? Om inte, varför?

   

  Blogger Magnus Andersson skrev... (06 juli, 2007 12:33) : 

  Jonas: "Det handlar inte om att samla PK-poäng utan att visa stöd för rätten att få vara den man är - utan att behöva utsättas för glåpord, förakt och våldsamheter. Tyvärr verkar detta ännu inte vara självklart för alla."


  Vad (på ren svenska) f--n har det med att gå i ett tåg att göra? Bryr du dig förresten om att SD:are utsätts för glåpord dagligen av människor etablerade i inte minst ditt eget parti? Kommer du att delta i den för en demokrati unikt odemokratiska övningen i Almedalen vars uttalade syfte är att stoppa Sverigedemokraterna? Vad säger det om dig tror du? (Förutom vad din hårresande och i sin brist på logik uppenbart till stigmatisering syftande logik om att de som inte går i Pridetåg accepterar glåpord mot homosexuella.)


  *** Vet hut! ***

   

  Blogger Magnus Andersson skrev... (06 juli, 2007 12:35) : 

  Skrivfel: Ordet "vad" i mitt senaste inläggs sista parentes ska bort.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (06 juli, 2007 13:09) : 

  Johan, kd:s mest ledande företrädare återfinns rimligtvis i regeringen. Och jag har inte uppfattat att någon ev. annan ledande representant för partiet ställer upp nu när statsråden är så upptagna.

  Och jo, Reinfeldt blev på mycket obehagligt sätt utbuad av några enstaka Prideparksbesökare. Det ska dock noteras att han var inbjuden, och de allra flesta besökare i parken var på plats för att lyssna.

  Magnus, det där var oerhört fördomsfullt skrivet. Hoppas att du får det bra på medeltiden när du fått din tidsmaskin att ta dig dit.

  Leta lite på min blogg så ska du finna att jag upprepade gånger argumenterat för Sverigedemokraternas yttrandefrihet och rätt att demonstrera.

   

  kommentera