Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, september 14, 2007

  Företagare ger regeringen underbetyg

  SVT och Ekot rapporterade i morse att en majoritet av Sveriges företagare anser att företagsklimatet inte har blivit bättre sedan den borgerliga regeringen tillträdde. Detta enligt en undersökning som Företagarförbundet har gjort.

  Endast 31 procent, mindre än var tredje företagare, anser att företagsklimatet förbättrats sedan de borgerliga tog över. 16 procent upplever i stället att klimatet försämrats. Lägst betyg får regeringen i frågor som rör arbetsgivaravgiften och regelförenklingar. Endast 29 procent av företagarna anser att det har blivit lättare att anställa personal.

  Det här är förstås katastrofalt dåligt betyg för Fredrik Reinfeldt – och inte minst för Maud Olofsson, som ju profilerade sig hårt i valrörelsen om hur mycket bättre det skulle bli för företagen om bara den borgerliga alliansen fick styra.

  Ola Nordebo, politisk chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, skriver på sin blogg att förväntningarna på den nya regeringen varit stora när det gäller regelförenklingar, minskad byråkrati, skattesystemet och smidigare sätt att starta eget.

  Han framhåller i och för sig att Företagarförbundets enkät också visar att en majoritet av de tillfrågade tror att företagsklimatet kommer att ha förbättrats till slutet av den här mandatperioden, men att regeringen har en hel del kvar att göra innan man levt upp till alla vallöften.

  Det är bara att instämma. Fastighetsägare, bilister, företagare... Vilken borgerlig kärnväljargrupp ska regeringen svika härnäst?

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Företagare ger regeringen underbetyg"

   

  Anonymous jörgen skrev... (14 september, 2007 17:05) : 

  Så, det är alltså fler bland företagarna som tycker det blivit bättre, än som tycker att det blivit sämre. Du redovisar ju faktiskt det, vilket är hederligt gjort.

  Det är väldigt svårt att förbättra företagarklimatet på ett år, det tar längre tid. Det finns ju också en inkörningsperiod för en ny regering, och många viktiga strukturella beslut och reformer tar både tid att implementera och att få genomslag. Detta är anledningen till att vi nu har 4-åriga perioder, ju.

  Sedan det där med kärnväljare: Det viktiga är att sträcka ut handen och hjälpa de väljare som kände sig svikna av socialdemokraterna, och som röstade borgerligt. Det är viktigt att visa dem att det finns alternativ till offerrollen. Och det är det arbete regeringen satt igång, även om det tar tid att slå igenom.

   

  Anonymous Erik skrev... (14 september, 2007 20:58) : 

  Som Jörgen sa: Det som tycker att det har blivit bättre är fler än de som tycker att det har blivit sämre. Resterande tycker att det är mer eller mindre oförändrat. Och än har bara ett år av fyra gått. Hur kan det vara ett "katastrofalt dåligt betyg"?

  Och om det nu är så dåligt, vad är då ditt betyg på Perssonregeringen Jonas? I överlag tycker företagarna att det är bättre, och det anser du är bottenbetyg. Alltså kan du knappast ha några höga tankar om ditt eget partis bedrifter på området i.o.m. att det inte räcker med att vara bättre än er. Man måste vara mycket bättre för att inte räknas som totalt misslyckad.

  Eller?

   

  Blogger Johan skrev... (14 september, 2007 21:36) : 

  well, militärer? ;)

   

  Anonymous nicklas eriksson skrev... (15 september, 2007 19:55) : 

  Spelar väl ingen roll vilken kärnväljargrupp de sviker när Mona Sahlin snabbt som ögat är framme och fångar upp dem?

  "Vi ska bli småföretagarnas parti. Faktum är att vi redan borde vara det!" som hon sa.

  Inte on my watch, det säger jag!

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (15 september, 2007 21:33) : 

  Nicklas, se då till att titta åt ett annat håll. De forna socialdemokratiska kärnväljarna är inte längre - tack vare framgångsrik s-politik - många nog att ge s en valseger.

   

  Anonymous Calle Fridén skrev... (16 september, 2007 16:44) : 

  För er som då måste se ljuset i eländet - ni är väl egenföretagare allihop kan jag tro, inte en politruk eller offentligt anställd nånstans va? - kan det kanske vara uppmuntrande att läsa intervjun i SvD med Camilla Littorin.
  http://www.e24.se/dynamiskt/nyheter/did_17086802.asp

   

  kommentera