Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  söndag, september 16, 2007

  Reinfeldt utan mandat

  Det har nu gått ganska exakt ett år sedan Fredrik Reinfeldt, ”de nya moderaterna” och Allians för Sverige vann valet. Sedan dess har det gått utför.

  Om inte med Sverige så med de borgerligas opinionssiffror. I en ny Sifomätning som publicerats i flera morgontidningar så får moderaterna sin sämsta notering sedan valet. Och regeringsalliansen förlorar det man hade lyckats hämta in efter sommaren.

  Moderaterna får i mätningen 23 procent av väljarstödet. Socialdemokraternas stöd har däremot ökat och partiet ligger enligt Sifo på 42,7 procent. Det rödgröna blocket har nu ett försprång på 11,4 procentenheter över det borgerliga.

  Samtidigt visar en undersökning som Novus gjort på uppdrag av TV4 att förtroendet för regeringen Reinfeldt har rasat under dess första året vid makten. Var tredje väljare säger sig nu ha mycket lite förtroende för regeringen. Andelen som säger att de har förtroende för regeringen har sjunkit från 54 procent i oktober förra året till 36 procent i september i år, en nedgång med hela 18 procent.

  Den borgerliga motoffensiven kommer nu i vågor. Först ut är ett firande av förra årets valseger på måndag, då de fyra partiledarna håller tal på Norrmalmstorg i Stockholm. Dessutom bjuder man in till allianskonvent och fest.

  I samband med detta presenteras en vitbok som berättar hur man lyckas uppfylla vallöftena. Man har också skakat liv i kampanjsajten Allians för Sverige.

  Men de borgerliga blickar också framåt och hoppas att Sveriges halvår som EU:s ordförandeland 2009 ska lägga grunden till en ny valseger.

  Jag skulle inte hålla andan om jag var borgerlig valstrateg.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Reinfeldt utan mandat"

   

  kommentera