Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  söndag, september 16, 2007

  Sahlin ger besked

  Apropå de socialdemokratiska framgångarna i en lång rad opinionsundersökningar, börjar nu Mona Sahlin ge besked om vilken politik väljarna har att vänta från s under hennes ledning. Till Ekot uppger hon att de sänkningar av inkomstskatten som den borgerliga regeringen genomfört ska inte återställas av en socialdemokratisk regering. ”Vi tänker inte drabba vanliga löntagare med höjda skatter”, säger Sahlin.

  Däremot är hon tydlig med att de som tjänar mycket och bor i dyra hus som Mona Sahlin själv och Fredrik Reinfeldt ”kommer att behöva betala mer i skatt än vad borgarna lagt upp nu”.

  Hela intervjun finns att höra och ladda ned här.

  I en annan intervju – i Dagens Nyheter – framkommer det att Sahlin en öppnar för ökad betoning av det egna ansvaret i till exempel socialförsäkringspolitiken. Hon betonar också arbetslinjen, som moderaterna gjorde till sitt i valrörelsen. ”Det handlar om att dra rätt slutsatser om vad arbetslinjen står för”, säger Mona Sahlin i DN. ”Om man ska kunna ställa krav måste det också finnas rättigheter och stöd som verkligen fungerar, så att alla tar den chans de får”.

  Johan Sjölander skriver tänkvärt om intervjun på sin blogg, och påpekar att DN verkar missat att moderniseringen av socialdemokratin ”faktiskt är en ganska omfattande kollektiv process”. Det socialdemokratiska partiet är inget aktiebolag som ger vd fria händer att efter eget huvud utforma politiken, skriver Sjölander.

  Socialdemokraterna uppmärksammar för övrigt ettårsdagen av den borgerliga valsegern genom att i morgon presentera rapporten Ett år under borgarna – vem firar?.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Sahlin ger besked"

   

  kommentera