Stockholm har blivit kallt
Jag noterar att inte många medier utöver Ekonomynyheterna.se plockat upp TT-notisen om att Stockholm tappar placeringar på Europas topplista över var det anses mest förmånligt att driva företag. Enligt en årlig sammanställning från Cushman & Wakefield faller Sveriges huvudstad från 17:e till 22:a plats. Endast på en punkt toppar Stockholm och det är som den stad som är mest befriad från luftföroreningar. Men vad gäller förmågan att kunna rekrytera kvalificerad arbetskraft tappar Stockholm fem placeringar till 16:e plats. Och på punkten interna transporter tappar staden sju placeringar till 14:e plats. Sammanfattningsvis har Stockholm alltså blivit sämre på områden som borgerligheten drev hårt i valrörelsen och/eller ändå fått ansvaret för i och med valresultatet, och blivit bättre på en punkt som ganska lätt kan hänföras till det trängselskatteförsök som samma borgare var emot. Grattis Stockholm. Andra skriver intressant om politik, Stockholm, nyhetsvärdering. |
Kommentarer om "Stockholm har blivit kallt"
Har inte kunnat hitta nån mer detaljerad pdf eller annan information om årets undersökning för att kunna säga så mycket om den. Men för år 2006 var skillnaden mellan 17:e och 23:e plats 0.01 poäng, eller minsta möjliga marginal. Så skillnaden är troligen rätt marginell.
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Droppa Orup-referenserna! ;)
Sundevall, det här var nog min första. Däremot smyger jag in Lustans Lakejer- och Pet Shop Boys-referenser så ofta jag kan :-)
Brukar inte förmågan att rekrytera kvalificerad arbetskraft vara kopplad till arbetslöshetsnivån? Att arbetslösheten gått ned är ju knappast dåligt, förutom just för de som vill rekrytera nytt folk.