Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  tisdag, juni 17, 2008

  Federley och Johansson säljer sig? - Säger ja imorgon.

  Ser just nu på tv4-nyheterna. Federley och Johansson har nu gått ut och sagt att de kommer att stödja regeringens FRA-lagförslag (se SvD). Enligt Federley ska de ha fått någon slags "integritetsgaranti", dvs en modifiering av själva förslaget. Det rör sig dock troligen inte om någon stor förändring, och känslan är att Federley och Johansson låtit sig köpas. Ideal till salu i Riksdagen alltså, för vare sig första eller sista gången.

  Samtidigt uppger DN att tre andra borgliga folkvalda kommer att rösta nej. Birgitta Ohlsson och Cecilia Wikström från Folkpartiet samt Karl Sigfrid från Moderaterna uppges ha bestämt sig för att gå emot förslaget, och i så fall saknas bara en nej-röst. (Hur tillförlitiliga dessa uppgifter är lämnar jag dock osagt.)

  Debatten i Riksdagen fortsätter och klockan 9.00 imorgon röstar Riksdagen. Klockan åtta samlas demonstranterna på Mynttorget. Helst klädda i vitt.

  För mer info hänvisar jag till FRA-bloggarna Emma, Troberg, Swartz och Falkvinge.

  I övrigt:
  Det lilla frågetecknet i rubriken står dels för att det just nu är svårt att veta vem jag bör lita på, det cirkulerar allt för många rykten, samt för att jag fortfarande hoppas att Federley och Johansson ska ändra sig. Men vad är hopp värt, igentligen?

  Andra skriver intressant om , , .

  Uppdaterat:
  Lyssnade nyss på Federley i talarstolen och det verkar som om tv4 kan ha tagit ut något i förskott (vilket förstås är en välvillig tolkning). Federley yrkar, med stöd av Johansson, på återremitering eller avslag. Vad detta yrkande i praktiken kommer att innebära är svårt att vara säker på.

  Johansson är just nu uppe i talarstolen och håller sitt anförande. Hon yrkar, precis som Federley, på återremitering (och delar ut ett antal både rättfärdiga och orättfärdiga kängor till sossarna) och ifall återremiteringsförslaget faller yrkar hon avslag. Jag har svårt att se att de krav Federley och Johansson kräver är tillräckliga och jag hoppas att de ska fälla FRA-lagen helt.

  Bäst i debatten är Memeth Kaplan och Lage Rahm, båda från Miljöpartiet. Vänsterpartiet (framförallt Kalle Larsson) sköter sig också. I övrigt finns en hel del att önska.


  Kommentarer om "Federley och Johansson säljer sig? - Säger ja imorgon."

   

  Blogger Bimpa skrev... (18 juni, 2008 16:47) : 

  Kan man yrka avfall? ;-)

   

  Blogger Catti Ullström skrev... (19 juni, 2008 00:02) : 

  Hehe.. nja. Folk skulle nog bli förvånade. Stressat bloggande gör inga undeverk för textkvaliteten. Ändrat nu.. ;-)

   

  kommentera