Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, oktober 24, 2008

  Sahlin marknadsför YouTube

  För en tid sedan skrev jag om ministrar och andra ledande politiker låter sig utnyttjas i privata företags pr-kampanjer. Detta med anledning av att tidningen Dagens Media uppmärksammat att Maud Olofsson designat kylskåp för Electrolux, Nyamko Sabuni delat ut stipendium från försäkringsbolaget If, Andreas Carlgren gjort pr för BMW och Fredrik Reinfeldt marknadsfört MTG-kanalen TV8:s program Adaktusson.

  Nu skriver tidningen att Mona Sahlin medverkar i en reklamfilm för YouTube, som Google nu tagit till Sverige. ”Vi ser det inte som ett reklamuppdrag”, säger kommunikationschef Carina Persson till Dagens Media.

  Och naturligtvis fick inte Sahlin betalt för att medverka i det här sammanhanget. Det fick rimligen inte heller Olofsson, Sabuni, Carlgren och Reinfeldt. Trots det är det rimligt att fråga sig om det är lämpligt att ledande politiker lånar ut sig till företags marknadsföring – oavsett hur behjärtansvärt ändamålet må verka.

  Socialdemokraterna har under en längre tid varit mycket aktiva på att stärka sin närvaro i sociala medier. Man har en egen kanal på YouTube, uppmärksammar s-bloggare på sin sajt och bjuder in dem till olika engagemang. Detta tycker jag är mycket positivt.

  Ändå finns det skäl att fundera över om inte medverkan i en film som denna är att ta ett steg i fel riktning. Man kan med fog säga att det är fullt jämförbart med Fredrik Reinfeldts marknadsföring av TV8:s program Adaktusson. Och i så fall så står det väl 1-1 mellan partiledarna i fråga om brist på distans till kommersiella företag.  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Sahlin marknadsför YouTube"

   

  Anonymous Anonym skrev... (26 oktober, 2008 01:26) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  kommentera