Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  torsdag, januari 08, 2009

  Ökning trots minskning

  Som flera av mina läsare påpekade när jag skrev om saken häromdagen så finns det andra siffror än Ungdomsstyrelsens om medlemsutvecklingen i de politiska ungdomsförbunden.

  SVT:s Rapport uppmärksammar att flera politiska ungdomsförbund har ökat sitt medlemsantal under 2008. Bland annat uppges SSU gå starkt fram med 2000 nya medlemmar. Även Liberala ungdomsförbundet vinner mark.

  Erik Amnå, professor i statsvetenskap vid Örebro universitet, tror att en del av förklaringen är att FRA-debatten och klimathotet lockat fler ungdomar till politiken.

  Jag kan bara hoppas att det stämmer. För trots det jag skrev om att partipolitiken kan gynnas av ett inflöde av nya aktiva än de som gått den långa vägen via ungdomsförbund, så håller jag med Magnus Ljungkvist om att man i dessa lär man sig respekt för demokratiska spelregler, debatteknik, mötesregler och att organisera sig själv och andra, skolas i det egna och andra partiers ideologi, samt slipar sina argument i samarbete med kamrater och får lära sig att tåla mothugg.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Ökning trots minskning"

   

  kommentera