Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  måndag, april 11, 2005

  Den svenska överklassen mår fortfarande bra

  Jag mår fysiskt illa av reportage som "Lyxsegmentet" i DN:s söndagsbilaga (inte på nätet). Inte för att det är dålig journalistik. Reportaget är tvärtom välskrivet och av allmänintresse. Men människorna som skildras och uttalar sig tycks ha en verklighetssyn ljusår från min och - misstänker jag - de flesta andra medborgares. Huvudpersonen i reportaget är vd för ett tidningsföretag (som jag inte har någon lust att göra reklam för) vars publikation endast skickas till personer med antingen en förmögenhet på minst 5 miljoner kronor eller en årsinkomst på 900 000 kronor. Häromdagen handlade tv-programmet Dolce Vita också om detta företag och "vip-folket" de vänder sig till. Själv klarade jag av titta på c:a 5 minuter av programmet innan jag fick nog. Vad är det för fel i huvudet på människor som, antar jag, på fullaste allvar undrar varför inte Göran Persson kommer när han blir inbjuden till företagets mingeltillställningar? "Han borde komma och hylla de här människorna", säger vd:n i DN-reportaget. Uppenbarligen har hon aldrig hört Persson med glöd tala om hur mycket han sett klassamhället med egna ögon och hur mycket han hatar det.


  Kommentarer om "Den svenska överklassen mår fortfarande bra"

   

  Blogger Magnus skrev... (11 april, 2005 22:23) : 

  Hear, hear!

   

  Anonymous Anonym skrev... (27 mars, 2006 16:40) : 

  Det kan ju vara av intresse att förlaget som ger ut tidningen ifråga rä scientologer, vilket väl kan förklara VDns bisarra uttalande.

   

  Den svenska överklassen mår fortfarande bra'">kommentera