Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  tisdag, juli 12, 2005

  Hjältar på film sällan superbra

  [UPPDATERAD] Flera tidningar skriver i dag om filmen "Fantastic Four", med anledning av att några av filmens ledande skådespelare gästat Sverige under en promotionturné. Filmen baseras på en tecknad serie om en grupp superhjältar, i Sverige kallad Fantastiska Fyran, och blir den senaste i raden av seriefigurer med mer eller mindre övernaturliga krafter som de senaste åren nått vita duken.

  Härom veckan sände Kanal 5 det allra sista avsnittet av långköraren "Frasier", men redan nästa år kan man se seriens huvudrollsinnehavare Kelsey Grammer axla rollen som just superhjälte. Han gör det som Beast i filmen "X-Men 3", och vi är nog många fans av superhjältegenren som tror att han kan bli alldeles perfekt i den rollen. I tv-serien "Frasier" spelade Grammer som bekant doktor Frasier Crane. Mindre känt är kanske att David Hyde Pierce, som spelade brodern Niles Crane i serien, redan häromåret gjorde superhjältedebut med rösten åt Abe Sapien i filmen "Hellboy".

  Tyvärr blir sällan superhjältar på film särskilt bra. Filmerna om X-Men är ett lysande undantag. Nyss nämnda Hellboy är helt okej, liksom filmerna om Spider-Man, några av Batman- och Blade-rullarna, samt den första "Men in black". Riktigt usla är däremot filmerna om Stålmannen, Punisher (ja, både Dolph Lundgren- och Tom Jane-versionerna), Hulk, Daredevil och the League of extraordinary gentlemen, för att bara nämna några. Själv ser jag fram emot "X-Men 3" och dess omryktade spin-offer om Wolverine och Magneto samt uppföljaren till "Hellboy" och filmen om Ghost Rider (med Nicolas Cage). En bra sajt för att hålla koll på dessa filmer är Superhero Hype.

  Dagens Nyheter hade både i går och i dag intressanta artiklar om superhjältar och andra tecknade serier på film.


  Kommentarer om "Hjältar på film sällan superbra"

   

  Anonymous Anonym skrev... (12 juli, 2005 14:55) : 

  En spin-off på Wolverine lär bli ballt. Vågar man gissa på att han kommer dö som i de 562 gångerna i serierna? Annars vill jag se en film om gamla Justice League/Super Friends!/whatever, och såklart en spin-off med hjältarnas überhjälte; Aquaman! http://www.vegalleries.com/filmationopc/60aquaman02.jpg

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (12 juli, 2005 15:49) : 

  Enligt allvetande Imdb.com så har Aquaman redan synts på vita duken: http://imdb.com/find?q=aquaman;s=all

   

  Anonymous Anonym skrev... (12 juli, 2005 18:16) : 

  Sehr spandung. Kan vara värt att ses i en modernare version dock. Jag menar, hur coolt är det inte att snacka med fiskar? Nästa år kommer ju The Flash också, och tyvärr är jag ung nog för att ha sett tv-serien... på tal om F4; jag ville se Fredrik Reinfeldt som Dr. Doom.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (12 juli, 2005 19:44) : 

  Du är nog inte för ung för att ha missat något bra, jag menar; tänk tv-serieversionen av nana-nana-nana-nana- BATMAN! Och Reinfeldt har såvitt jag hört redan tecknat option på rollen som Decepticons ledardroid i den kommande filmatiseringen av Transformers.

   

  Anonymous Anonym skrev... (12 juli, 2005 22:05) : 

  Åjo, Na-na-na-na-na-na-Batman är ett klassiskt barndomsminne. Roligast var när Jokern satte Super Glue på Batmobilens säten, leaving both Läderlappen och hans metrosexuella side kick fastlimmade. Ah, good times, good times... de går ju f.ö. i repris på TV4+.

   

  Blogger Martin Tollén skrev... (12 juli, 2005 23:44) : 

  Det finns inga mer klassiska barndomsminnen är Bröderna Dal. Och nu går det att se dem igen på Barnkanalen på söndagseftermiddagarna. Heja Svt!

   

  Hjältar på film sällan superbra'">kommentera