Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  måndag, juli 25, 2005

  Prideparad i Riga - trots protester


  QX.se läser jag att den Prideparad jag tidigare skrivit om (här), som Lettlands premiärminister ville stoppa, trots allt genomfördes nu i helgen. Enligt QX deltog cirka 150 personer i Rigas första prideparad i lördags. Paraden bevakades av cirka 300 poliser som snabbt slog en järnring runt hela paraden. Ett tusental motdemonstranter hade samlats längs paradvägen i centrala Riga. Med provocerande plakat och slagord blev stämningen snabbt hätsk. Flaskor kastades in i paraden och minst en person blev misshandlad och ett flertal motdemonstranter blev gripna. Men trots allt kunde paraden genomföras, och att det var våldsamma motdemonstranter snarare än gayaktivister som greps känns som ett gott tecken.


  Kommentarer om "Prideparad i Riga - trots protester"

   

  Anonymous Anonym skrev... (27 juli, 2005 21:43) : 

  Att det skulle bli bråk var väl väntat. Politikerna i Riga hade innan fått en massa påtryckningar från Riga-bor som inte ville se någon homo-parad. Ponera att 10% av dom som ville stoppa paraden är beredda till våld så blir det ändå tillräckligt många för att det ska bli ett mindre upplopp. Kunde man inte ha kompromissat med motståndarna till paraden så att det kunde ha blivit något mer fredligt och trevligt?

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (28 juli, 2005 07:54) : 

  Varför - och hur - tycker du att det är rimligt att kompromissa om yttrandefrihet?

   

  Prideparad i Riga - trots protester'">kommentera