Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, juli 20, 2005

  Samma världsdel - olika världar

  Okej, nu hamnade Lettland på min svarta lista över resmål jag inte gärna besöker. Jag såg just, efter tips från Mats, detta på svd.se:
  Riga stoppar gayparad

  Lettlands huvudstad Riga har förbjudit en planerad gayparad, sedan premiärminister Aigars Kalvitis förklarat att det var ett "misstag" att ge tillstånd.

  Paraden skulle genomföras på lördag i samband med Lettlands första pridefestival.

  Riga kommun meddelade på onsdagen att man återkallade det tidigare givna tillståndet för paraden i Gamla stan och hänvisade till säkerhetsfrågor.

  - Dessutom har vi fått ett enormt antal negativa epostbrev och telefonsamtal från folk som fördömer det kommande evenemanget. Vi kan inte ignorera folkets röst, sade en talesman.

  Beslutet föregicks på onsdagen av en tv-intervju med landets premiärminister Aigars Kalvitis, där han bestämt avvisade paraden.

  - Det är oacceptabelt att sexuella minoriteter ska paradera i hjärtat av Riga, strax intill domkyrkan. Vi är en stat byggd på kristna värden och vi kan inte främja sådana här saker, som är oacceptabla för en stor del av samhället, sade Kalvitis.