Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  söndag, augusti 07, 2005

  Mer vackra ord än besked

  Tusentals nya jobb, inom stat och kommuner. Det utlovade Göran Persson i sitt traditionella sommartal från Björkviks Folkets park. Exakt hur framgick inte, men antagligen ska det ske genom det tidigare nämnda förslaget om "matchning" av arbetslösa med jobb som behöver utföras - det vill säga det man kunde förvänta sig att arbetsförmedlingarna redan borde göra. Men skol-, vård- och omsorgsjobb i all ära; vad som verkligen behövs är väl ändå fler arbetstillfällen inom den privata sektor som skapar skatteintäckter snarare än finansieras av dem? Det känns inte riktigt som att Göran Persson tar de alarmerande opinionssiffrorna, den allt mer högljudda kritiken mot hans lederskap och brist på initiativ på ordentligt allvar. Jag hoppas verkligen inte att de kritiker som spekulerar i att Persson planerar för sin avgång har rätt. Men om det nu är så, så måste det komma besked om det mycket snart. Då kan tiden fram till partikongressen ägnas åt att vaska fram en ny partiordförande som kan ge Fredrik Reinfeldt och högeralliansen en ordentlig match i valet 2006.


  Kommentarer om "Mer vackra ord än besked"

   

  Blogger deeped skrev... (08 augusti, 2005 08:16) : 

  Är någon förvånad? Det är väl det som är vänsterns problem - man tror fortfarande att den tärande sektorn är vad som ska fixa skatteintäkterna.

   

  Anonymous Anonym skrev... (08 augusti, 2005 08:26) : 

  Så det är vad Persson tror ska fixa arbetslösheten och i förlängningen Sveriges ekonomi. Har regeringen ( GP ) tröttnat helt ? Det är ju tragiskt om man nu inte håller på dom borgerliga, då är det ju tragikomiskt. En statsminister som en gång i tiden röjde upp Sveriges ekonomi och detta med hårda nypor. Han gjorde det ingen borgerlig regering hade vågat eller kunnat göra då. Och vad har han inte förfallit till. Spräck budgettaket för att vi skall minska arbetslösheten så att det ser ut bra inför valet. Oansvarigt är det minsta man kan säga.
  Finns ju några bättre möjlighter:
  För socialdemokraternas bästa: Ny ledare
  För Sveriges bästa: Nyval

   

  Anonymous Anonym skrev... (08 augusti, 2005 10:14) : 

  Jonas, du verkar tillhöra en krympande skara av människor inom socialdemokratin som inser behovet av den privata sektorn.

  Du har helt rätt när du skriver att det behövs nya jobb inom den privata sektorn för att kunna få resurser till den offentliga sektorn.

   

  Mer vackra ord än besked'">kommentera