Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, augusti 05, 2005

  Besked från Persson

  Nu på söndag håller Göran Persson sitt traditionsenliga tal i Björkviks Folkets Park. Det är inte officiellt någon valupptakt, men många förväntar sig säkert att statsministern ska antyda vad som blir inriktningen inför det stundande valåret. En som garanterat gör det är den socialdemokratiske bloggaren Lars Knapasjö, som skriver:
  "Det är alltid en speciell upplevelse att höra Göran tala eller än hellre se honom i en debatt i kammaren. Han har en särdeles unik förmåga att fånga sitt auditorium. I år hoppas jag att hans tal ska ge oss en vision inför valet nästa år. En vision baserat på ett påtaglig, nära och synbart valprogram som ger oss viktiga (s)-mål och självklara (s)-argument. Det känns nästan som om valet kan komma att avgöras redan på söndag."

  Jag är tyvärr inte lika optimistisk som Lars Knapasjö. Trots att Göran Persson överraskade positivt med att faktiskt komma till SSU-kongressen och tala så är vi många som fortfarande väntar på tydliga besked om hur fler arbetsföra människor ska få sysselsättning i riktiga jobb och kunna göra rätt för sig.

  På ledarplats skriver SvD i dag att arbetslösheten utan tvivel är "regeringens största utmaning, inte minst i de egna väljarnas ögon", och att utan en någorlunda övertygande jobbpolitik "blir det kämpigt för regeringen i en valrörelse där arbetslösheten kan bli den helt dominerande frågan".

  Tidigare har bland annat Marita Ulvskog pratat om ett kommande förslag om "matchning" mellan jobb som behövs utföras och arbetslösa. Detta skulle enligt uppgift skapa "tusentals" jobb; fler händer i vården, mer tid för de gamla, satsningar på miljövård, barnomsorg etc. Än så länge har inga mer detaljer presenterats; först nu i höst ska det komma ett konkret förslag. Och ska man tro de senaste opinionssiffrorna så börjar det brinna en smula i knutarna...


  Kommentarer om "Besked från Persson"

   

  Anonymous Leif Gustafsson skrev... (05 augusti, 2005 12:20) : 

  Som vanligt är det angrepp på moderaterna. Kul. Nu är det ju inget fel på att angripa motståndarnas politik. Men, om man INTE har några egna nya idéer för att få saker att hända ser det ju lite konstigt ut. Påminner om en kompis i min ungdom. När vi skulle ut och äta på restaurang nån gång då och då, så var det enda han kom med: inte där, inte sån mat, vi tar ett annat ställe, för mörkt, för dyrt, ser för enkelt ut, för fullt. Egna förslag kom han aldrig med. Till slut brydde vi oss inte om hans åsikter utan tog nåt ställe vi andra tyckte var bra. Det kanske blir samma vid valet. Väljarna väljer nån med idéer även om idéerna inte helt är i deras smak. För vem vill ha en som bara klagar på andra men inte har nåt att genomföra själv.

  Ulvskogs "matchning" är ju ett skämt. Är detta inte vad AMS borde ägnat sig åt under hela sin verksamhetstid ?

   

  Besked från Persson'">kommentera