Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  torsdag, december 15, 2005

  Fler röster om hushållsnära tjänster

  Laura på Luna-tica skriver om hushållsnära tjänster och konstaterar att hon som LO-kvinna ofrivilligt kommer att tvingas gå ner på deltid den dag hennes barn börjar på dagis, vilket drabbar henne då hennes redan låga inkomst blir lägre, hon kommer att ses som besvärlig arbetskraft och hennes karriärmöjligheter försämras. Laura citerar Stockholms arbetsmarknadsborgarråd Roger Mogert (s), som påstår att ett "skatteavdrag för hushållsnära tjänster skulle innebära ett nytt bidrag till den välmående medelklassen" för pengar som "skulle tas från den offentliga sektorns befintliga verksamhet och därmed från våra gemensamma resurser". Hon invänder med att skatteavdrag för hushållsnära tjänster "skulle skapa nya arbetstillfällen och göra många jobb som redan finns vita".

  En Temoundersökning som Nordea låtit utföra visar att 160 000 svenska hushåll i dag köper hjälp med städning, barnpassning och trädgårdsskötsel. Fler än hälften betalar enligt undersökningen svart för detta, och drygt hälften av dessa säger att de skulle betala vitt om man införde en skattelättnad.