Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  måndag, december 12, 2005

  EU-motstånd in absurdum

  Aftonbladet debattredaktör, tillika hårdnackade EU-motståndare, Lotta Gröning bloggar om att EU-kritiker inom socialdemokratin "stoppas och mobbas ut". "Lokalt och regionalt", påstår Gröning, "är de flesta bortsopade från alla förtroendeposter". Jaha? Är inte EU-frågan redan avgjord inom s? Vi har ju trots allt varit medlemmar i EU i tio år, efter att en medlemsansökan lämnats in av den socialdemokratiske statsministern och partiledaren Ingvar Carlsson. Och partikongress efter partikongress de senaste tio åren har gjort väldigt klart att socialdemokratin är positivt inställd till EU-samarbetet. Då är det kanske inte så underligt att partiets representanter också företräder partilinjen.

  Samtidigt vill jag påminna om att en av socialdemokratins mest kända EU-motståndare, Sören Wibe, själv valt att inte ställa upp till omval till riksdagen nästa år. Och han gjorde det av den fascinerande anledningen att det råder brist "på EU-kritiker bland socialdemokraterna i riksdagen", något som i mina öron snarare låter som ett argument för att ställa upp om man nu tycker att det är viktigt med sådana i den socialdemokratiska riksdagsgruppen.


  Kommentarer om "EU-motstånd in absurdum"

   

  Anonymous kas skrev... (12 december, 2005 18:24) : 

  Människor är sociala varelser och om man saknar vänner söker sig människan dit vänner finns.


  KAS

  Avgå moderatspöke

   

  Blogger sophistikfool skrev... (12 december, 2005 19:33) : 

  I don't know german, if this is in that language, but I hope you do know english, otherwise this memorandum is just ABSURDUM!

   

  Blogger required skrev... (14 december, 2005 12:49) : 

  Så du menar alltså att när frågan är "avgjord" inom partiet, så ska det inte finnas några avvikande uppfattningar? Demokratiskt så det förslår, tycker jag.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (28 december, 2005 09:49) : 

  bugmenot: Nej, det skrev jag inte. Men det är knappast rimligt att den minoritet inom partiet som har en avvikande uppfattning i en så viktig fråga som EU-medlemskapet kan förvänta sig någon särbehandling eller speciell kvot på listorna.

   

  EU-motstånd in absurdum'">kommentera