Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, januari 27, 2006

  Pop och shopping mot aids

  Bono at DavosNyligen lanserades initiativet Product RED på World Economic Forum i Davos. Tanken med initiativet är att få stora företag (redan är American Express, Gap, Converse och Giorgio Armani med på tåget) att sälja produkter under etiketten RED och skänka delar av intäkterna till organisationen Global Funds bekämpning av hiv/aids i Afrika. Bakom RED står U2-sångaren Bono som sedan ett par år ständig gäst vid WEF och tar där alla chanser att propagera för sina hjärtefrågor, såväl inför världens mäktiga som inför pressen. Själv tycker jag att det är en briljant idé! Bono utnyttjar sitt kändisskap till mer än att sälja skivor, men han nöjer sig inte med att stå på scenen och proklamera fred och ren miljö - han skapar med RED en möjlighet för vanliga konsumenter att göra en skillnad i världen genom att shoppa.

  Den portugisiska fansidan u2portugal.com har lagt upp en video av ett nyhetsinslag där Bono talar om RED-kampanjen. Scrolla ner på sidan och ha tålamod medan videon laddar...

  (Via U2.se)


  Kommentarer om "Pop och shopping mot aids"

   

  Anonymous Anonym skrev... (27 januari, 2006 19:57) : 

  Det är konstigt, men jag tycker det verkar som om de svenska medierna struntar i det här forumet. Det skrivs nästan ingenting därifrån.
  RS
  kulturbloggen.com

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (27 januari, 2006 21:38) : 

  Ja, jag har noterat det också. Skumt.

   

  Pop och shopping mot aids'">kommentera