Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  tisdag, maj 16, 2006

  Babyalliansen vill debattera

  I går skrev jag om att rektorer och andra skolledare inte vill släppa in sverige- och nationaldemokrater på skolorna i Stockholms län. I dag säger tre av de borgerliga partiernas ungdomsförbund att de vill ta debatten med sverige- och nationaldemokraterna i skolorna. Den gamla strategin att tiga ihjäl partierna håller inte, anser de.

  "Faran i en totalbojkott är att det sätter de här promillepartierna i centrum. Vi har i stället ett ansvar mot eleverna att argumentera mot rasistisk propaganda", säger LUF:s ordförande Fredrik Malm till Svenska Dagbladet.

  Och visst kan man välja att se det så. Frågan är dock om argumentationen mot främlingsfientlighet, intolerans och rasism nödvändigtvis måste ske på företrädarna för denna politiks villkor?

  Tora Hansjons formulerar det väl:
  Om målet är att minska Sverigedemokratiska sympatier brister självinsikten hos den som väljer att möta dem i debatt. Det är färre än 2 % som röstar på Sverigedemokraterna idag. Alltså måste debattören krossa dem så att fler än 98 % tycker att den demokratiska sidan vann. Först då tjänar debatten sitt syfte.


  Kommentarer om "Babyalliansen vill debattera"

   

  Anonymous Anonym skrev... (16 maj, 2006 15:43) : 

  Tora är så himla smart!

   

  Blogger PrBe skrev... (17 maj, 2006 02:37) : 

  Är inte syftet litet mer principiellt än så är inte en hög toleransnivå och vidlyftig debatt ett skäl i sig. Om vi skall bojkotta alla partier med bisarra åsikter varför tillåter vi då vänsterpartiet att yttra sig i ekonomiska debatter.
  Att Sverigedemokraterna för tillfället endast har 2 procentandelar betyder inget, missnöjespartier har en tendens att öka både snabbt och oväntat, bättre då att försigkomna än att försigkomnas
  Kram / Per

   

  Babyalliansen vill debattera'">kommentera