Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

    Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

    www.flickr.com
    This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

    torsdag, maj 11, 2006

    Vådan av att vara osynlig

    Det har skrivits en massa om kampanjen/konceptet/whatever Osynliga Partiet. På en webbplats beskrivs Osynliga Partiet bland annat som "flera personer som oberoende av varandra agerar gemensamt mot den politik som ökar vår otrygghet, vrider upp vårt arbetstempo och disciplinerar oss till att vara arbetskraft". Konstruktionen av detta – vad vi nu väljer att kalla det – innebär att ingen enskild kan hållas ansvarig för de gärningar som utförs i det Osynliga Partiets namn, eller snarare av någon "fraktion av det Osynliga Partiet" då detta verkar vara den formulering som oftast används.

    I går stötte jag på nedanstående klistermärke:
    Osynliga Partiet

    Vem tar ansvar för detta fascinerande budskap? Och vem kan med trovärdighet hävda att Osynliga Partiet inte ligger bakom det, utan att det spridits av provokatörer som vill misskreditera kampanjen ännu mer än vad man själva förmår? Ingen, tycks det.


    Kommentarer om "Vådan av att vara osynlig"

     

    Blogger Markus "LAKE" Berglund skrev... (12 maj, 2006 00:53) : 

    Vi som ändå har någorlunda liberala värderingar tycker kanske det är konstigt, men jag har fått intrycket av att det är precis sådan politik de står bakom.

    Sedan har du ju helt rätt i att problemet kvarstår. Att de saknar en samlande punt och en tydlig företrädare kan inte göra det lätt.

    Jag träffade själv några på stan idag:
    Möte med Maus och Osynlga partiet

     

    Blogger Jonas Morian skrev... (16 maj, 2006 11:46) : 

    Nja, jag har hitintills intre träffat på någon socialist som på allvar menat att han eller hon anser att varenda korvkiosk ska förstatligas. Lutar därför åt att klistermärket verkligen är producerat av provokatörer som vill misskreditera kampanjen ännu mer än vad man själva förmår. Men vem vet?

     

    Vådan av att vara osynlig'">kommentera