Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, juni 16, 2006

  Dubbelmoral om pr och lobbying

  Via Tysta Mari läser jag att socialdemokraterna i Stockholm verkar ha anlitat den borgerligt anstrukna pr-byrån Kreab för arbete rörande planerna på en ny stadsdel intill Globen i södra Stockholm (mer om detta i Resumé). Uppgifterna går isär om huruvida Kreab anlitats för att bedriva politiskt påverkansarbete eller bara hjälp med att utreda finansiella möjligheter. Folkpartiets gruppledare i Stockholms stadshus Lotta Edholm (ni vet, hon som ibland säger saker mer offentligt än hon tänkt) är dock säker på att det är lobbying det gäller, och protesterar mot detta i tidningen Resumé. Som Tysta Mari påpekar så verkar dock folkpartisterna själva inte ha några problem med att ta hjälp av pr-konsulter ibland. Men är man liberal så sägs man ju vara kluven...


  Kommentarer om "Dubbelmoral om pr och lobbying"

   

  Blogger Martin Lindvall skrev... (16 juni, 2006 14:08) : 

  Man kan förvisso fråga sig vad som kritiseras, användningen av konsultstöd eller finansieringen. Att finansiera konsultköp med skattepengar är ju inte detsamma som att (s),(fp) eller någon annan använder partikassan till det.

  Martin @Slumpnavigator

   

  Anonymous Anonym skrev... (16 juni, 2006 15:22) : 

  Kloka politiker använder konsulter, inget fel med det. Det som är fel är att det är skattepengar och inte s egna pengar som används.

  Möjligen man man säga att det är osmart att använda en byrå som Kreab eftersom Resumé verkar ha direkt insyn i alla projekt den byrån gör. Någon där tycks tycka det är oerhört spännande att skvallra för journalister.

   

  Anonymous Anonym skrev... (17 juni, 2006 11:16) : 

  Men tänk vilket kackel det blivit om stadshusledningen valt en byrå med kopplingar till socialdemokarterna. Smart och strategiskt av Billström.

   

  Anonymous Anonym skrev... (18 juni, 2006 11:02) : 

  Jonas, det vore kul om du också kunde kommentera den här dubbelmoralen, med tanke på ditt tidigare inlägg som fördömde de politiker som kandiderar i mer än 1 valkrets.

  Jag bad dig kommentera detta tidigare, men har inte fått svar ännu...

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (18 juni, 2006 15:40) : 

  Svar till den sista anonyma kommentaren: jag trode att jag var tydlig, men det var jag kanske inte. Jag tycker att Ulvskogs resonemang definitivt tyder på dubbelmoral. Och det bästa sättet att komma tillrätta med det oskick det innebär att människor kandiderar på flera olika listor är förstås en överenskommelse mellan partierna om att bara tillåta människor kandidera för de valkretsar där de är skrivna, dvs på högst en lista i respektive val.

   

  kommentera