Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  söndag, juni 11, 2006

  Många bloggröster om Sverigedemokraterna

  Jag fick just veta att mitt blogginlägg från häromdagen om Sverigedemokraterna tagits upp i Ekots bloggkrönika. Ekot återger min, utifrån ett socialdemokratiskt perspektiv, självkritiska reflexion:
  Alla politiskt aktiva som motsätter sig Sverigedemokraternas syn på invandring och flyktingpolitik har naturligtvis ett ansvar för att mota ut dem från landets beslutande församlingar. Men frågan är om inte vi socialdemokrater har ett särskilt ansvar, då Sverigedemokraterna dessvärre inte sällan värvar röster just bland grupper som traditionellt röstar socialdemokratiskt.

  Även andra bloggare än de som Ekot citerar har på sistone skrivit bra om Sverigedemokraterna. Mickey J Barczyk har till exempel hittat en artikel i Aftonbladet där två unga kvinnliga sverigedemokrater själva bevisar hur utomordentligt korkade deras "argument" mot invandring och mångkultur är. Ibland räcker det att ge en sten till en människa för att denne glatt ska drämma den i skallen på sig själv.

  Också bloggaren Aqurette uppmärksammar en intervju i Aftonbladet med en sverigedemokrat, denna gång partiledaren Jimmie Åkesson, som snabbt målar in sig själv i ett hörn när han försöker förklara att han inte är rasist eller främlingsfientlig.

  Att Sverigedemokraterna förefaller ha bluffat och fuskat sig till sina framgångar i Aftonbladets Ungt val har nu för övrigt Expressen visat i en rad artiklar (bland annat här, här och här). Ge dem inte chansen i höst!


  Kommentarer om "Många bloggröster om Sverigedemokraterna"

   

  Anonymous Anonym skrev... (11 juni, 2006 23:25) : 

  Socialdemokraterna fuskade i Ungt val. Deras verkliga stöd är betydligt lägre. Det har flera avhoppare från SSU berättat för mig.

  (Ironi på Expressens "avslöjande" för den som inte förstod det.)

   

  Anonymous Anonym skrev... (12 juni, 2006 15:58) : 

  Jag förstår inte riktigt kopplingen i den där "ironin". Siffrorna för S stämmer ju ändå någotsånär med siffrorna de får i riktiga, opinionsmätningar, genomförda utifrån ett statistiskt urval. Det gör inte Sverigedemokraternas. I alla andra undersökningar som gjorts av ungdomsväljarnas sympatier hamnar Sverigedemokraterna på några få procent, långt under 4-procentsspärren. Det, tillsammans med Expressens belägg, tyder ganska klart på att Ungt Vals siffror inte kan tas seriöst.

   

  kommentera