Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  lördag, juni 10, 2006

  Valmanifest, version 2.0

  Jag heter Jonas Morian och jag kandiderar för socialdemokraterna till Stockholms kommunfullmäktige.

  Jag vill göra Stockholm till en världsstad; en huvudstad som växer och är öppen för alla. Av det följer att jag vill se satsningar på jobb, bostadsbyggande, tillgänglighet och turistvänlighet. I min vision av Stockholm finns goda åtgärdsprogram för människor som riskerar att hamna i bostadslöshet och social utslagning. Men viktigast är att det ska finnas bostäder för alla plånböcker, behov och smakriktningar. Det saknas knappast ytor att bygga på – många befintliga bostadsområden kan förtätas. Men vi kan också bygga betydligt mer på höjden än vi gjort hittills.

  Här följer några av de frågor jag går till val på i höst. För mer information, klicka på länken längst ned för en PDF-version.

  1. Bygg skyskrapor i Stockholm! I Norrmalm och Östermalm finns gott om ställen som skulle kunna bebyggas med höghus för såväl kontor som boende.

  2. Bättre förutsättningar för jobb i Stockholm! Vi behöver satsningar inom ekonomi, medicin och bioteknik, IT och tele, design och arkitektur, liksom rejäla investeringar i infrastruktur för moderna och smidiga transporter. Fritt, trådlöst bredband till alla i city och i stadens miljonprogramsområden. Men vi behöver också fler händer inom skola, vård och omsorg.

  3. Gör Stockholm till en bättre turiststad! I många andra europeiska huvudstäder finns gatu- och informationsskyltar skrivna på flera olika språk. Jag vill satsa på strategisk skyltning runt om i stan på förslagsvis engelska.

  4. Lys upp Stockholm! I många europeiska städer får bofasta och turister njuta av ett fantastiskt skådespel när mörkret faller och välgenomtänkt belysning skapar en helt ny bild av husen. Så borde vi ha det i vår stad också.

  5. En stad för stockholmarna! Utveckla fler promenadstråk och uteserveringar i stan. Och förverkliga den då unge okände arkitekten Raoul Wallenbergs förslag från 1935 om att bygga en badplats vid Riddarholmen.

  Detta var några av de punkter jag vill verka för inom Stockholmspolitiken. Läs mer här, och läs gärna också min blogg för att ta del av fler idéer för Stockholm.

  Du är alltid välkommen att kontakta mig för att ge synpunkter och förslag på punkter att ta upp. Det sker lättast genom att mejla mig på promemorian@gmail.com.


  Kommentarer om "Valmanifest, version 2.0"

   

  Anonymous Anonym skrev... (10 juni, 2006 21:29) : 

  Som socialdemokrat och stockholmare är sådana här redogörelser viktiga då jag på valdagen ska bestämma mig för att kryssa på valsedeln.

  Dock är jag för tillfället lite väl färgad av den senaste tidens kontroverser angående mina åsikter och min blogg. I den diskussionen har du visat upp en del sidor som jag inte eftersöker hos "min" kommunfullmäktigeledamot.

  I övrigt tycker jag följande om dina 5 punkter:

  1. Kanonbra, speciellt om det till övervägande del handlar om bostäder som vanligt folk har möjlighet att köpa eller hyra.

  2. Ja, fler jobb behövs verkligen och de områden som du räknar upp är alla helt riktiga.
  Trådlöst bredband? Gratis? Nja, grundtanken är nog riktig men du utesluter för det första stora områden som varken är city eller miljonprogrammsområden. (50-tals beståndet exempelvis) Jag tycker att bredband ska byggas ut i hela stockholms kommun men i öppna nät där flera olika tjänsteoperatörer får konkurera om kunderna och därmed skapa en ordentlig prispress. Flera sådana exempel finns redan idag i drift.

  3. Ja, håller med om allt.

  4. Ja, det har jag också funderat kring, speciellt eftersom stockholm är oroväckande mörkt efter solens nedgång.

  5. Detta låter mycket spännande. Vi ska verkligen dra nytta av vårt rena vatten mitt i staden.
  En bonus är helt klart kopplingen till Raoul Wallenberg.

   

  Anonymous Anonym skrev... (11 juni, 2006 02:20) : 

  Låter ju kalas. Ska nog ta och försöka iscensätta nån sorts kupp för att ta dig till makten. Just nu lutar det åt att dumpa My Little Pony-huven i alla Östermalm-bosatta, röstberättigade, moderaters sängar.

  Exakt hur detta skulle hjälpa dig går ju att diskutera.
  Men you know, could be fun...

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (11 juni, 2006 17:07) : 

  Stefan, tack för ditt stöd. Vad gäller punkten om fritt, trådlöst bredband så funderar jag fortfarande över detaljerna där. Se den nuvarande formuleringen som ett mål - exakt hur det ska gå till, utformas och lokaliseras får bli en senare fråga.

  Olle, My little pony-huvudstaktiken låter lockande - men jag undrar om inte flygblad i brevlådor är en mer effektiv metod. Och kanske främst i områden där s redan har ett hyfsat stöd. Du är varmt välkommen att delta i detta arbete.

   

  Anonymous Anonym skrev... (20 juni, 2006 13:26) : 

  Tyvärr bor man ju inte i staden längre. Annars hade skyskraporna (bland annat) lockat mig till ett litet kryss. Lycka till. Och Almedalsbloggen kommer man ju följa. Vänliga hälsningar Martin Nilsson

   

  kommentera