Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, oktober 13, 2006

  En socialdemokrati ledd av lama ankor

  Jag tillhörde dem som starkt tvivlade på SSU:s ordförande Anna Sjödin verkligen skulle ha varit den skyldiga i bråket på krogen ”Crazy Horse” i vintras. Jag ifrågasatte krogpersonalens uppgifter om att Sjödin skulle ha attackerat en vakt med sparkar och slag, och dessutom kallat honom ”jävla svartskalle”. Det lät helt enkelt alldeles för osannolikt.

  Men jag var inte på ”Crazy Horse” och har förstås ingen aning om vad som egentligen hände den där kvällen. Däremot vet jag att Sjödins polisanmälan mot vakterna för övervåld och kränkningar lades ned, och nu är hon själv fälld för förolämpning, egenmäktigt förfarande, våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Ett krogbråk i sig är kanske inte att betrakta som särskilt allvarligt – men det här handlar om en politisk ungdomsförbundsordförande med en position i den högsta socialdemokratiska partiledningen. Att hon dessutom är fälld för rasistiska uttalanden gör hennes position helt ohållbar.

  Det finns som jag ser det ingen annan utväg för henne än att avgå. Och det i ett läge då det sista som SSU just nu behöver är en uppslitande ledarstrid. Sjödin och förbundssekreterare Mattias Vepsä valdes för att ena förbundet och gå vidare från den förlamande uppdelningen i vänster- och högerdistrikt som präglat det socialdemokratiska ungdomsförbundet under många år. Om detta skriver AiP i sitt senaste nummer.

  Med ett SSU utan egentlig ledning och ett socialdemokratiskt parti lett av en valförlorare som meddelat att han avgår om ett halvår, kan socialdemokratin i Sverige för närvarande beskrivas som lama ankor. Det bådar inte gott för möjligheten att bedriva ett aktivt oppositionsarbete.

  Detta inlägg är pingat på Intressant.se. Andra bloggar om: , , .


  Kommentarer om "En socialdemokrati ledd av lama ankor"

   

  Blogger Per Hagwall skrev... (13 oktober, 2006 08:51) : 

  Vad kan man göra annat än att tycka likadant? Det lär inte bli något förnyelse- eller oppositionsarbete gjort på länge nu.

   

  Anonymous Anonym skrev... (13 oktober, 2006 11:19) : 

  För min del är det ingen skillnad efter domen. Jag trodde på Anna och sällskapets beskrivning innan dom och är lika övertygad nu.

  I rätten kom det fram att vakten ljugit. Han hade kallat henne fitta, hora osv. Det är ett grundskott mot hans trovärdighet.

  Men rätten går som vanligt på vakternas linje. Det är i princip omöjligt att bli friad mot en vakt.

  Anna Sjödin ska inte avgå för att hon kränkts på krogen. Tvärtom jobba för en förändring av maktbalansen i trovärdighet i rätten framöver istället.

  //PO

   

  Anonymous Anonym skrev... (13 oktober, 2006 15:48) : 

  Det är ju klart att hon ska avgå! SSU kan inte ha en ordförande som är dömd för att kalla en person för svartskalle. Det var inte bara ordningsvaktens ord dem gick på, det var även vittnesmålet från polisen som grep henne. Det är så patetiskt att hon försöker att hänga kvar vid makten på det här sättet..

   

  Anonymous Anonym skrev... (13 oktober, 2006 16:19) : 

  Heter det inte halta ankor?

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (13 oktober, 2006 17:32) : 

  Anonym, våga stå för det du skriver - prestera åtminstone en signatur så kan vi ta en diskussion sen.

  Stefan, jag trode det hette halta löss :-)

   

  Blogger Per Hagwall skrev... (14 oktober, 2006 00:54) : 

  Det är inte omöjligt att vinna mot en vakt, Per Bill friades på alla punkter, detta trots att media redan bestämt sig för att han var skyldig.

   

  Anonymous Anonym skrev... (16 oktober, 2006 12:08) : 

  Nu är väl ordningen återställd. Anna tar time out.
  Oskyldig tills man har befunnits skyldigstämmer inte +man har rätt att begära överprövning till högre instans. Och har man läst ett antal rättsfall så vet man dessutom att även om folk har dömts, så är det inte alltid rätt.
  Dels så ändrar +jag ska inte säga ofta+ men om det lyfts upp till hovrätten så brukar det peka mot att en annan bedömning, i vart fall delvis, kan komma fram.
  Ibland kommer nya bevis fram först långt senare genom resning. Domare gör också fel. Professionellt. Så att ta timeout av Anna tills det ev. lyfts i högre instans är rätt. Innan dess behöver vi inte sätta oss till doms.
  UBYIMC

   

  kommentera