Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, oktober 13, 2006

  Magnus Ljungkvist scoopar igen

  [UPPDATERAD] Nu på morgonen rapporterar flera medier att handelsminister Maria Borelius har en fastighet i Falsterbo som ägs av ett bolag registrerat på Kanalöarna, och hon undviker på det sättet att betala fastighetsskatt.

  Men återigen är det bloggaren Magnus Ljungkvist som är först med nyheten. Han liknar alltmer en svensk motsvarighet till Matt Drudge på Drudge Report, den amerikanske bloggare som varit först med en rad nyheter som etablerade medier hakat på först långt senare.

  Även Dagens Eko har grävt i Borelius affärer, och rapporterar om misstankar om brott mot Finansinspektionens regler. När Borelius i mitten av september sålde aktier i ett företag hon själv satt i styrelsen för, var hon enligt lag skyldig att anmäla försäljningen till Finansinspektionen senast fem dagar efter att affären var genomförd. Men så skedde inte.

  Maria Borelius situation blir alltmer ohållbar, och kanske sätter hon snart någon sorts svenskt rekord i kortast tid i regeringen.

  Detta inlägg är pingat på Intressant.se. Andra bloggar om: , , .


  Kommentarer om "Magnus Ljungkvist scoopar igen"

   

  Anonymous Anonym skrev... (13 oktober, 2006 10:45) : 

  "kanske sätter hon snart någon sorts svenskt rekord i kortast tid i regeringen." En intressant men t.v. något irrelevant fråga. Säkert finns det något gammalt statsråd som dog första dagen på jobbet men i modern tid kan jag bara minnas finansministern David Hall (ej att förväxla med "Månhus Beta") som fick avgå efter tre månader 1949 (?) efter nån sorts politisk skandal som man knappt skulle ha höjt på ögonbrynen för i dagens läge.

   

  Anonymous Anonym skrev... (13 oktober, 2006 11:51) : 

  Lars Gustafsson nmner just kritikstormen mot David Hall som ett exempel på en sunt aktiv press i sin excentriska memoar "Ett minnepalats", han krederar VLT, där han själv började skriva om film ett par år sednare, med att ha drivit bort en fuskminister. Man kan undra vad han skulle anse om Borelius och Stegö - förmodligen helt okay...

   

  Anonymous Anonym skrev... (13 oktober, 2006 14:15) : 

  Inte heller SVT creddar bloggaren utan sa nyss att "Aftonbladet och Expressen" kommit på att Borelius har den här konstruktionen. Båda samtidigt?

  Snygg kommentar från nyhetsinslaget f ö "Om man har ett sådant här lyxhus ägt av ett bolag i ett skatteparadis, så brukar syftet ofta vara att undgå skatt". Einstein, någon?

   

  Blogger Nisse skrev... (13 oktober, 2006 14:46) : 

  Kortast tid i regeringen har väl hittills Röde Börje suttit, den socialdemokratiske försvarsministern, som längtade hem till Borlänge och huset i Paradiset, vilket alltså inte är det i skattehänseende, utan bara namnet på ett småtrist villaområde i Dalarnas eget Chicago.

   

  Blogger Jonas N skrev... (13 oktober, 2006 15:12) : 

  Fast ägande och förvaltande av ett hus är inget scoop, kvällstidningsstoff (och därefter kommentarer i 'seriös' media) men inget olagligt.

   

  Anonymous Anonym skrev... (14 oktober, 2006 14:28) : 

  Borelius slog alltså Karl Börje Andersson (och givetvis även David Hall) med god marginal. Men är det verkligen svenskt rekord?

   

  kommentera