Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  söndag, mars 18, 2007

  Be afraid, Reinfeldt. Be very afraid.

  Fredrik Reinfeldt och hans borgerliga kompisar har all anledning att vara nervösa inför framtiden. Mona Sahlin sätter i sitt linjetal nu ned foten ("med sylvassa klackar") rejält; det kommer att vara en ny socialdemokrati som utmanar borgerligheten i valet 2010. En ny socialdemokrati, men med klassiska värderingar.

  Jag kommer återkomma med en mer genomarbetad analys av Sahlins tal, men mitt spontana intryck är att det rockar. Rejält!

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Be afraid, Reinfeldt. Be very afraid."

   

  Anonymous Anonym skrev... (18 mars, 2007 10:34) : 

  Efter en trevande inledning blev det kraftfulla ställningstaganden i de tunga frågorna om arbetsmarknad och trygghetssystem. Ideologisk trygghet om målen och öppenhet för nya metoder var det enkla och tydliga budskapet.
  Genom att lyfta Jan Eliasson och Margot Wallström som utrikespolitiska giganter visade Sahlin dels på de borgerligas svaghet, men också på att några motsvarande namn inte finns på miljöområdet. Ett uppdrag "lika viktigt som kampen mot klasssamhället" saknar fortfarande sin starka ledare.
  Avslutningen med integration gav frågan sitt rätta prioritet. "Det är Sverigedemokraterna om är osvenska" kan bl ien klassiker.

  Kort noterat.

   

  Anonymous Anonym skrev... (18 mars, 2007 10:37) : 

  Efter en trevande inledning blev det kraftfulla ställningstaganden i de tunga frågorna om arbetsmarknad och trygghetssystem. Ideologisk trygghet om målen och öppenhet för nya metoder var det enkla och tydliga budskapet.
  Genom att lyfta Jan Eliasson och Margot Wallström som utrikespolitiska giganter visade Sahlin på de borgerligas svaghet, men också på att några motsvarande namn inte finns på miljöområdet. Ett uppdrag "lika viktigt som kampen mot klassamhället" saknar fortfarande sin starka ledare.
  Avslutningen med integration gav frågan dess rätta prioritet. "Det är Sverigedemokraterna om är osvenska" kan bli en klassiker.

  Uppdaterat

   

  Anonymous Anonym skrev... (18 mars, 2007 10:39) : 

  jaja, Mona Sahlin vill göra en "new labour" 10 år försent. Ska man bli imponerad eller?

  Ä så länge är det tomt prat från en person, frågan är väl om hon kan förankra sin politik i partiet.

  Och om A-kasan vågar hon inte ge ett klart besked heller.

  Och så pratar hon om entreprenörer, det är bra, men är det först nu, år 2007, som socialdemokraterna upptäck småföretagare? Det är svårt att ta det seriöst.

   

  Anonymous Anonym skrev... (18 mars, 2007 11:10) : 

  Var det någon som räknade hur många gånger hon använde ordet "kvinna"? Jag är lite nyfiken. :)

   

  Anonymous Anonym skrev... (18 mars, 2007 16:44) : 

  Oj vad rädda vi blev... Allvarligt talat, ingen är nog lyckligare än Fredrik Reinfeldt efter att den socialdemoktatiska valberedningen efter interna konsultationer valde Mona Sahlin till partiledare.

  Nu efter att Mona Sahlin har fått mottaga stående ovationer av partimedlemmarnas ombud, så skall hon nu ut och tala om vilka rättigheter hon vill att alla skall ha på pappret, vilka råkar vara desamma som förra mandatperioden.

  Det blir en lätt match bör Alliansen. Mona Sahlins kommande skandaler kommer inte heller att hjälpa henne.

   

  kommentera