Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, mars 16, 2007

  Moderater mot integritet

  Att det borgerliga avlyssningsförslaget – Lex Odenberg, Lex Orwell och allt vad det kallats – hängt på en tunn tråd den sista tiden har ju framgått tydligt. Många trodde nog att när den socialdemokratiska riksdagsgruppen bestämde sig för att göra gemensam sak med miljöpartiet och vänsterpartiet om att bordlägga förslaget i tolv månader, så var frågan förd av dagordningen.

  Men nu kommer nya turer i ärendet. Ska man tro på uppgifterna i Metro i dag så tror uppenbarligen moderaterna att det ändå ska gå att driva igenom förslaget i riksdagen, men då måste man piska in de trilskande riksdagsledamöter som haft mage nog att stå upp för den personliga integriteten och sagt sig vara beredda att bli utkvittade när frågan ska upp till omröstning.

  Enligt Metro höll statsministern och moderatledaren Fredrik Reinfeldt ett långt anförande på mötet med den moderata riksdagsgruppen i tisdags, och flera ledamöter ska då ha uppfattat det som att Reinfeldt var beredd att göra frågan till en intern kabinettsfråga. Det innebär att statsministern hotat sina egna partikamrater med att avgå om de inte röstar i enlighet med förslaget.

  Det är förstås mycket svårt att bedöma sanningshalten i dessa uppgifter. Men helt klart är att regeringen satsat mycket prestige på frågan, och att förlora en omröstning i riksdagen skulle vara ett svidande nederlag. Och med de senaste opinionssiffrorna och det massiva mediala intresset för socialdemokraterna och Mona Sahlin, så kan man nästan förstå Fredrik Reinfeldts desperation – och då får petitesser som värnande av personlig integritet stå tillbaks.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Moderater mot integritet"

   

  Anonymous Erik skrev... (17 mars, 2007 08:35) : 

  "Ska man tro på uppgifterna i Metro i dag"

  Personligen tar jag allt som Niklas "politikerbloggen" Svensson skriver med en nypa salt. Han har alltid bara anonyma uppgiftslämnare och det mesta av det som han "avslöjar" på bloggen känns påhittat.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (17 mars, 2007 14:00) : 

  Erik, det faktum att Fredrik Reinfeldts presssekreterare Edvard Uunsgaard säger att "Jag kan säga att Fredrik Reinfeldt var väldigt tydlig med att det nu är dags att gå till beslut i den här frågan" tyder - tycker jag - på att uppgifterna i Metro nog i allt väsentligt stämmer.

   

  Blogger Alexander skrev... (18 mars, 2007 09:39) : 

  Thomas Bodström var också ganska förtjust i det här med övervakning om jag inte minns fel och nu när sossarna är i opposition gråter han krokodiltårar över att moderaterna har ett liknande förslag. Politiker får mig att må illa. Jag blir påmind varje dag om varför jag helt och hållet skiter i att rösta.

   

  kommentera