Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, mars 16, 2007

  Kamp mot kamphundar

  hundshootoAlltså, jag har ingenting emot kampsport och jag tycker att hundar kan vara rätt trevliga djur. Men kombinationen kampsport och hundar låter i mina öron lite bisarrt. Jag hoppas därför att detta är ett skämt.

  I går eftermiddag fick jag syn på en affisch på stan med rubriken ”Hund-Shooto” och underrubriken ”Självförsvar för hundar”. För dem som inte vet det så är Shooto, eller Shootfighting, en ganska tuff kampsport där matcherna i allmänhet avgörs genom att en brottare lyckas få in någon form av ledlås eller strypning på sin motståndare – varpå denne klappar med foten, handen eller ger ett verbalt tecken för att visa att han eller hon ger upp. Andra liknande kampformer är Vale Tudo och brasiliansk jiu-jitsu.

  På affischen sägs hur som helst att Sveriges stabila hundar har nu tröttnat på de ”labila kamphundarna” som ”skadar och dödar andra hundar” och även barn.

  Därför, sägs det på affischen, lär man nu ut ”kapitulationsgrepp som härstammar från Brasiliansk Jiu-Jitsu” – till hundar! Dessutom får hundägaren en självförsvarsspray ”som sista lösning” om deras barn eller hund skulle bli anfallen av en labil kamphund.

  Ett absurt skämt eller ett smart sätt att sälja självförsvarsspray? Ta med din hund till Djurgården i morgon och kolla själv.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Kamp mot kamphundar"

   

  Blogger Marcus skrev... (16 mars, 2007 17:21) : 

  Bissart, det låter som ett dåligt skämt..

   

  Blogger Nickersson skrev... (16 mars, 2007 17:37) : 

  He he... "Självförsvarssprej"? När skånska polisen fick sätta femton(!) blylod i kroppen på en pitbull/amstaff blandning (som tidigare i veckan tuggade i sig en sjättedel av sin unge husse) innan den behagade dö... Älgstudsare är mer troligt, den delar hunden mitt i tu istället.

   

  kommentera