Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  lördag, mars 17, 2007

  Det är stort...

  Det är jävligt stort. Det kan inte uttryckas annorlunda än när en märkbart rörd Mona Sahlin äntrade talarstolen och tackade för förtroendet att bli vald till det socialdemokratiska partiets första kvinnliga ordförande.

  I går kväll beklagade sig ett kongressombud över att ordet historiskt börjar kännas lite uttjatat nu när man beskriver dagens partiledarval. Andra begrepp som ligger nära till hands är minnesvärt, mäktigt, anmärkningsvärt, milstolpe - och jävligt stort.

  * * *

  Bland alla de som bloggar på plats från kongressen (så gott det nu går med den bristfälliga nätanslutningen) så finns några nykomlingar i bloggosfären, däribland Liberala Nyhetsbyrån. I ett inlägg konstateras att valet av en kvinnlig ordförande inte är så mycket historiskt som en naturlig utveckling: ”För 118 år sedan var det helt otänkbart att välja en kvinna, det fanns ju inte ens kvinnlig rösträtt”. LNB:s bloggare (ja, det är min fru...) skriver att ”Det jag kan bli lite förtvivlad över är att alla tycker att det är så speciellt”, och tillägger att "Det är kanske ett större uttryck för ojämställdhet att det omtalas som så speciellt än att det tagit sådan tid".


  Kommentarer om "Det är stort..."

   

  Blogger Peter Andersson skrev... (17 mars, 2007 12:57) : 

  hej Jonas
  Håller med dig. Märligt också att det kl 12.51 inte kommenterats på offentliga bloggen att Mona är vald.

  peter

   

  Blogger Alexander skrev... (18 mars, 2007 09:37) : 

  Hon kan nog bli den första partiledaren för "Rörelsen" som inte blir statsminister. Tydligen har folk betydligt större förtroende för Fredrik Reinfeldt än Mona Sahlin... Det kan nog ha något att göra med hennes kontokortsskandaler...

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (18 mars, 2007 09:48) : 

  Alexander, jag tror väljarna i allmänhet inte bryr sig nämnvärt över Mona Sahlins gamla slarv. Det som är intressant är de politiska alternativ som ställs mot varandra inför valet 2010. Och opinionsundersökningarna fram tills dess är just bara det.

   

  kommentera