Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, maj 11, 2007

  Kungliga dumheter

  Sedan en tid tillbaks så bloggar numera även s-riksdagsledamoten Hillevi Larsson. Bland mycket annat är Larsson också sedan 2005 ordförande i Republikanska föreningen, och ett av hennes senaste blogginlägg handlar just om kungen och hans apanage.

  Sveriges meste bidragstagare kräver nu mer pengar av skattebetalarna – och motiverar det med att kungabarnen kostar mer när de börjat jobba.

  Jag har själv inga barn, men från tillförlitliga källor så har jag hört att det i allmänhet snarare brukar vara tvärtom; att barn kostar mindre för sina föräldrar när de blir äldre och tjänar egna pengar.

  Kanske syftar hans majestät på sin dotter prinsessan Madeleine som gjort sig känd som kungafamiljens värsta p-syndare. Hittills i år har hon snittat en p-bot i månaden, rapporterar Aftonbladet.

  Är det inte dessutom så att alla kungaungarna är myndiga och deras föräldrar inte borde ha något försörjningsansvar för dem längre?

  Hillevi Larsson påpekar vidare att kungen har en privat förmögenhet på flera hundra miljoner kronor, vilket rimligtvis borde kunna täcka en del av utgifterna för familjens utsvävningar.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Kungliga dumheter"

   

  Anonymous Anonym skrev... (11 maj, 2007 10:49) : 

  Jag tycker man starkt kan ifrågasätta försörjningsstödet till kungafamiljen. Ska detta verkligen utgå till människor som begår trafikförseelser är frågan?

  Jag vet hur svårt det är för personer som befinner sig i det så kallade ”utanförskapet” att ens få stöd till SL-kort numera. Är man sjuk så får man bara stöd till SL-kort om man har sjukresor mer än 3 ggr i veckan. Är man missbrukare och intagen på behandlingshem i annan stockholmskommun så ifrågasätts ens resor starkt även om dem är till för att träffa barnen i en annan del av storstaden. Moderaterna misstänkliggör och kräver kvitton och gör livet omänskligare.

  Är det inte snart dags att ställa också högre krav på kungafamiljen och dess försörjningsstöd? Jag kräver republik nu!!

   

  Anonymous Anonym skrev... (11 maj, 2007 11:19) : 

  Väl talat Jonas!

  Republikaner av alla partipolitiska färger borde göra gemensam sak och avskaffa kungaämbetet.

   

  Anonymous Anonym skrev... (11 maj, 2007 11:49) : 

  Det är inte så lite festligt att det enda parti som föreslagit att statschefens önskemål i detta avseende ska tillgodoses är socialdemokraterna...

  Ur Motion 2006/07:Fi244: "Hovstaten. I de andra nordiska monarkierna har den blivande statschefen en egen hovstat eller motsvarande ordning. Det bör gälla även i Sverige. Riksdagen bör ge regeringen detta till känna."

   

  Anonymous Anonym skrev... (11 maj, 2007 12:01) : 

  Nog finns det en initialkostnad när barnen börjar jobba. De ska ha färdmedel till jobbet, lunch & sådana saker ;-)

   

  Anonymous Anonym skrev... (11 maj, 2007 12:06) : 

  Barnen kostar ju mer eftersom de jobbar för kungen! Det är som att ha ett par anställda till.

  Jag jobbar själv i familjeföretaget och kan lova att jag kostar mer nu än när jag var barn om man tittar på hela familjens ekonomi, inkl företaget. Förhoppningsvis tillför dock mycket mer.

  Det kanske vi kan ha en debatt om dock: Tillför kungabarnen något?

  Men att prata försörjningsansvar och kostnader för föräldrar på det sätt som Morian gör i dag är bara löjligt.

   

  Blogger Unknown skrev... (11 maj, 2007 13:54) : 

  Har Kungens uppdrag utökats för att barnen kan hoppa in då och då? Om inte så borde det väl knappast gå åt mer pengar, det räcker väl med att fördela pengarna som han får nu.

   

  kommentera