Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, augusti 10, 2007

  Tips till mina liberala läsare

  Att döma av kommentarerna jag brukar få här på min blogg så är det ganska många av mina läsare som ideologiskt befinner sig något mer till höger än vad jag gör.

  Många – om än långt ifrån alla – argumenterar vältaligt och skickligt för sin sak. Till dem av er som tror er tillhöra den gruppen och som skulle vara sugna på att propagera för liberalism på heltid i höst så kommer här ett tips:

  Liberala Nyhetsbyrån (LNB) söker nämligen en vikarierande ledarskribent/debattredaktör. Personen man söker vill arbeta med liberal opinionsbildning och sköta LNB:s debattservice under hösten. Du har liberal grundsyn, arbetslivserfarenhet från en ledarredaktion och tycker om att jobba i snabbt tempo, ta egna initiativ och aktivt ta del av redaktionens dagliga idéarbete.

  Jobbet är ett sjukvikariat på heltid under hösten med möjlighet till förlängning. Arbetsplatsen är LNB:s redaktion i Riksdagshusets pressvåning i Stockholm. Läs mer här.

  Dessutom får man nöjet att ha min fru till kollega.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Tips till mina liberala läsare"

   

  Blogger Jinge skrev... (10 augusti, 2007 13:34) : 

  Så KONSTIGT att du har så många liberala läsare... :-)

  Sök jobbet själv Jonas! Du är som klippt och skuren som till och med döpt din hund efter ngn liberal guru. Du berömmer ju från och till Timbrofolket och gillar pigavdrag så kom ut ur garderoben nu!

   

  Anonymous Anonym skrev... (10 augusti, 2007 13:46) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (10 augusti, 2007 14:02) : 

  Jinge, du har inte många rätt och sannolikt inte alla getter i hagen.

  För det första har jag ingen hund. Däremot två katter. Den ena av dem är förvisso döpt efter John Stuart Mill, men inte av mig utan av sina tidigare människor. Och hade du träffat Millis (som han kallas) så hade du nog tyckt att namnet var väldigt lämpligt - kattstackaren är nämligen otroligt korkad.

  För det andra har jag knappast för vana att berömma Timbrofolket generellt. Hade du på allvar läst min blogg så skulle du nog hitta mer kritik än uppmuntrande ord från mig riktat åt deras håll. Däremot är jag inte så enkelspårig att jag inte kan uppskatta intressanta tankar oavsett vad de kommer ifrån. Och även blinda hönor kan ju som bekant hitta korn ibland.

  För det tredje känns inte frågan om skatteavdrag för hushållsnära tjänster så relevant att diskutera i det här sammanhanget. Jag konstaterar bara, som jag gjort förr, att den modell jag argumenterat också förespråkat av ordföranden för flera LO-förbund. Betraktar du även dem som liberaler?

   

  Anonymous Anonym skrev... (10 augusti, 2007 14:41) : 

  Om vi skulle göra en opinionsundersökning bland både socialdemokrater och vänsterpartister så tror jag att alla skulle rösta för att Jonas är en klok, sansad och intressant debattör, medan Jinge är en enkelspårig, aggressiv rättshaverist med ett löst förhållande till både verklighet, saklighet och hederlighet.

   

  Blogger Isabella Lund skrev... (10 augusti, 2007 19:35) : 

  Den vassaste liberala debattören i bloggvärlden måste väl ändå vara Louise Persson!

   

  Anonymous Anonym skrev... (10 augusti, 2007 22:01) : 

  Att insinuera att JS Mill var korkad är ett skott i foten, eftersom det mesta av ditt eget partis ideologi har sina rötter i Mills tankevärld. Annars vore ni fortfarande gapande revolutionärer. Fint namn annars.

   

  Blogger Peter A skrev... (10 augusti, 2007 22:40) : 

  Där ser man, en liberal till fru.

  Det märks ibland, och det vore ju dumt att inte lyssna på sin partner.

  Man skall alltså inte bli förvånad om du gör en Herbert Tingsten i framtiden.

   

  Anonymous Anonym skrev... (11 augusti, 2007 08:45) : 

  Ja nog har vi sossar högt i tak och en lång högerflygel när vi kan hysa sådana (ny)liberaler som bl.a KO Feldt, Widar Andersson och Jonas Morian inom denna byggnad!

  Bengt Nilsson, röd gråsosse

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (11 augusti, 2007 10:13) : 

  Rickard, tack för vänliga ord.

  Isabella, om så är fallet tycker jag att du ska tipsa henne att söka jobbet.

  Attila, jag menade inte alls att antyda att JS Mill skulle ha varit korkad. Jag har själv läst mycket av vad han skrivit och rekommenderar alla mina vänsterläsare Sven Ove Hanssons "John Stuart Mill och socialismen". Min poäng var snarast att jag misstänkte att mer inskränkta vänsterskruvar kanske skulle uppskatta att den av liberaler så hyllade politiske filosofen fått ge namn åt en liten katt med mycket klent förstånd.

  Peter, självklart lyssnar jag på min fru. Och hon lyssnar på mig. Men vi är självständiga individer som formar våra uppfattningar själva. För övrigt känns liknelsen med Tingsten smickrande - tack för den - men inte så relevant.

  Bengt, välkommen tillbaks. Har de nya medicinerna börjat hjälpa?

   

  Blogger Marcus skrev... (11 augusti, 2007 10:36) : 

  Jag hoppas den eller en liknande tjänst är ledig när jag studerat klart! :-)

   

  Blogger Marcus skrev... (11 augusti, 2007 10:41) : 

  Tråkigt nog verkar SO Hanssons bok "John Stuart Mill och socialismen"
  ha utgått ur sortimentet. :-(

   

  Blogger Mary X Jensen skrev... (11 augusti, 2007 12:02) : 

  Jag tror att jag ska ta och söka som den liberala moderat jag är ;-). I ett modernt samhälle duger det inte att dela upp allt i svart och vitt. Ta och ge är det som gäller. Allt annat är bara fånigt.

   

  Blogger Yrsa skrev... (11 augusti, 2007 12:20) : 

  Fan att man inte är liberal!
  Hade underlättat när man skulle sökt jobbet. Men nu får jag väl fortsätta att läsa bloggar, artiklar, följa media och sen skriva av mig för mig själv *S*.

   

  Blogger Peter A skrev... (11 augusti, 2007 21:23) : 

  Jonas Morian, kul att du uppskattar (som jag tolkar det) Herbert Tingstens arbete. Han var ju under sin storhetstid en av de allra största kritikerna av socialdemokratins utrikespolitik.

  Kravet för att kunna bli smickrad av liknelsen, att lämna socialdemokraterna för att bli liberal, är ju dock inte uppfyllt.

   

  Blogger Nils skrev... (12 augusti, 2007 20:33) : 

  Vafalls? Sjukvikariat? Hoppas det inte är för utbrändhet...

   

  kommentera