Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  tisdag, november 25, 2008

  Idédebatten på det nya torget

  Socialdemokratiska studentförbundet ger nu ut en debattskrift om arbetarrörelsen och idédebatten. Vad har hänt under de senaste decennierna med våra forum för idédebatt och egen kunskapsproduktion, och var smids i dag socialdemokratins framtid?

  I skriften Från smedja till sambandscentral diskuterar aktiva socialdemokrater, forskare och debattörer arbetarrörelsens idédebatt förr och nu. Även Socialdemokratiska studentförbundets roll som forum för självständig ideologisk debatt tas upp, då och ett flertal av skribenterna har tidigare varit aktiva inom förbundet.

  Jag är själv en av skribenterna i boken, och är i hedrande sällskap av Håkan A Bengtsson, Bo Bernhardsson, Kajsa Borgnäs, Klas Gustavsson, Sverker Gustavsson, Morgan Johansson, Katrine Kielos, Enn Kokk, Ingemar Lindberg, Anne-Marie Lindgren, Olle Sahlström, Eric Sundström, Göran Therborn, Cecilia von Otter, Jenny Andersson, Göran Ericsson, Jorgen Hammarin, Camilla Lundberg Ney, Christer Skoglund, Per Sonnerby och Johan Wikström.

  Mitt bidrag har rubriken ”Idédebatten på det nya torget” och handlar om hur socialdemokratin – ända sedan den tidiga arbetarrörelsens pionjärer var ute och agiterade för nya, radikala idéer om allmän och lika rösträtt – alltid agerat där människor finns; på arbetsplatser, i samlingslokaler samt på gator och torg. Jag konstaterar att det socialdemokratin kan lära sig av sin historia är användbart även i den digitala världen. Våra folkvalda och andra representanter för arbetarrörelsen måste helt enkelt ta mer plats på de arenor som finns och som konsumeras av vanliga väljare.

  Vill du ha ett eget exemplar av ”Från smedja till sambandscentral” (för övrigt en kanonbra julklapp!) så skicka din beställning till debattskrift@s-studenter.se.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Idédebatten på det nya torget"

   

  Anonymous Anonym skrev... (25 november, 2008 15:35) : 

  Kul jul, då vet man vad du kommer ge till alla. Bara för det ska du få ett trepack raggsockor i varierande gråtoner istället för Enterprise-modellen jag byggt av tändstickor och gaffatejp.
  But allvarligt speaking, tror du socialistkidsen kommer kränga boken imorrn när de ska kampanja i Uppsala? För den lär väl inte dyka upp på Piratebay precis...

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (25 november, 2008 15:54) : 

  Olof, det finns nog en viss chans/risk att du lär få se skriften på bokbord och i andra propagandasammanhang från S-studenterna framöver. Men då kan du ju alltid håva in cred på att säga att du kommer att få ett signerat ex av en av författarna i julklapp.

  Hur kan jag blidka dig att ändå överväga tändsticks-/gaffatejpsenterprisemodellen som julgåva till din favvo-bror? Om jag lovar att inte sjunga julsånger på julmiddagen?

   

  Anonymous Anonym skrev... (25 november, 2008 16:34) : 

  Sång hör julen till. Möjligen att ett Playstation 3 skulle få mig på andra tankar. Men jag kan ju alltid traska dit imorrn och promota din blogg i min "Kapitalist"-tröja från muf. För du var väl en sån där "högersosse", right?

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (26 november, 2008 06:20) : 

  *haha*

  Kör hårt!

   

  kommentera